Váratlan fordulat a magyar boltokban: durva dolog történhet az élelmiszerekkel

agrarszektor.hu
Még ezekben a hetekben tetőzhet Magyarországon az infláció, ugyanakkor februárban végre megkezdődhet az évtizedek óta nem tapasztalt áremelkedések lassulása. Ez nem biztos, hogy túl látványos lesz, de talán kimondható, hogy a nehezén túl vagyunk. Azt viszont nem lehet tudni, hogy májusban csökkentik-e a háztartási energiaárakat, vagy nem. Orbán Viktor miniszterelnök, mint mondta, az infláció elleni gyógyszert a magyar kormány beadta.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban szintén egy interjúban, miszerint januárban 25 százalékon tetőzhet az infláció Magyarországon, onnan pedig a következő hónapokban fokozatosan lassulhat - írja a Világgazdaság. A 26 éve nem látott drágulás, azonnal persze nem fog eltűnni, de a lényeg, hogy itt van az a fordulat amire az energiaárak szeptemberben megkezdődött csökkenése óta tűkön ülve várták a kormány és a jegybank szakemberei. Nem beszélve a hazai lakosságról, amely számára egyre elviselhetetlenebb mértéket öltött a döbbenetes mértékű élelmiszer-drágulás. Rögös út vezetett idáig, a 18 százalékos kamatok, árstopok, és megannyi intézkedés hatása beérni látszik, amihez kellett az is, hogy az energiaárak végre normalizálódjanak.

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?