Őrület, ami az osztrák piacokon zajlik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

Őrület, ami az osztrák piacokon zajlik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

agrarszektor.hu
Már a 2023-ban betakarított termés is kezd megjelenni az osztrák piacokon, de ettől még nem lett olcsóbb a hagyma Ausztriában. Sőt, tovább drágult a zöldség a sógoroknál.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2023-as évnek az osztrák hagymapiac jó várakozásokkal indulhat neki: a 2022-ben betakarított készletek gyakorlatilag kiürültek a raktárakból, olyannyira, hogy az élelmiszer-kiskereskedelemben importra is szükség van. A várakozások szerint az idei termés nem fogja fedezni a keresletet, ezért a hagyma ára a tavaly ilyenkor regisztrált 23-25 euró/100 kg szint helyett a 85-90 euró/100 kg szintről kezdi a szezont - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?