Őrület, ami az osztrák piacokon zajlik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

Őrület, ami az osztrák piacokon zajlik: már ennyibe kerül egy kiló hagyma

agrarszektor.hu
Már a 2023-ban betakarított termés is kezd megjelenni az osztrák piacokon, de ettől még nem lett olcsóbb a hagyma Ausztriában. Sőt, tovább drágult a zöldség a sógoroknál.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A 2023-as évnek az osztrák hagymapiac jó várakozásokkal indulhat neki: a 2022-ben betakarított készletek gyakorlatilag kiürültek a raktárakból, olyannyira, hogy az élelmiszer-kiskereskedelemben importra is szükség van. A várakozások szerint az idei termés nem fogja fedezni a keresletet, ezért a hagyma ára a tavaly ilyenkor regisztrált 23-25 euró/100 kg szint helyett a 85-90 euró/100 kg szintről kezdi a szezont - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?