Te is kisboltban veszed az élelmiszert? Akkor erről mindenképp tudnod kell

Te is kisboltban veszed az élelmiszert? Akkor erről mindenképp tudnod kell

agrarszektor.hu
Talán nem túlzás azt mondani, hogy a legtöbb kisbolt, hentesüzlet, kisebb pékségek folyamatosan küzdenek a túlélésért, mióta hiper- és szupermarketek lettek Magyarországon is, és egyre nagyobb a térhódításuk is. Persze vannak elhivatott kereskedők, akik a végsőkig kitartanak üzletük mellett, igazi segítségre a vásárlóiktól számíthatnak. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kisboltok gyakran részét képezik a helyi történelemnek és a közösség életének, ami hozzájárul örökségük megőrzéséhez. A kisboltokban történő vásárlás támogathatja a helyi gazdaság erősítését is, mivel a pénz így a közösségben marad, és ott segíti a munkahelyeket és a termelőket. Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Húsház Hungary Kft. 2022-ben végzett felmérése szerint a megfelelő ár végzett magasan az első helyen (48%-a a válaszadóknak nevezte meg ezt a szempontot), de fontos a minőség (27%) és a kapcsolattartó hozzáállása is (18%) - írja a Pénzcentrum.

EZ IS ÉRDEKELHET

Míg a multik gyakran egységesített termékválasztékot kínálnak, a kisboltok rugalmasabban tudnak reagálni a helyi keresletre, és egyedülálló, regionális termékeket is kínálhatnak. A kisboltokban a személyzet gyakran ismeri a vásárlókat és a vásárlási szokásaikat, ami lehetővé teszi a személyre szabott szolgáltatást és ajánlatokat. Ha egy árusítóhelyen, legyen az a sarki fűszeres, a hentesüzlet vagy éppen egy piaci stand, rendszeresen ugyanazokat az arcokat látjuk, az hosszú távon erős bizalmi kapcsolatot alakít ki, ami a vásárlóknak komoly biztonságérzetet ad

- vélekedett Péterszegi Zoltán, a Húsház Hungary Kft. alapítója.

Nem jó borítóról ítélni

A felmérésből kiderült az is, hogy egy-egy multinál elfordul (nem is olyan ritkán), hogy az áru szépen be van csomagolva és csak a felbontás után derül ki, hogy sérült vagy nem jó minőségű. A szakember kitért arra is, hogy a multik csak látszólag olcsók, olyannyira nem, hogy számos terméket drágábban vagy ugyanannyiért kínálnak, mint a kisebb piaci szereplők. A „csali” termékeikkel érik el azt, hogy a vásárlók hozzájuk menjenek be vásárolni. A nem elég tudatos, becsalt vásárlók pedig felesleges termékekkel pakolják tele a kosaraikat, aminek köszönhetően oda a kezdeti olcsóság. Egy kisboltban, hentesüzletben vagy egy piacon viszont arra törekszünk, hogy csak a szükséges és hasznos dolgokat szerezzük be.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?