Te is kisboltban veszed az élelmiszert? Akkor erről mindenképp tudnod kell

Te is kisboltban veszed az élelmiszert? Akkor erről mindenképp tudnod kell

agrarszektor.hu
Talán nem túlzás azt mondani, hogy a legtöbb kisbolt, hentesüzlet, kisebb pékségek folyamatosan küzdenek a túlélésért, mióta hiper- és szupermarketek lettek Magyarországon is, és egyre nagyobb a térhódításuk is. Persze vannak elhivatott kereskedők, akik a végsőkig kitartanak üzletük mellett, igazi segítségre a vásárlóiktól számíthatnak. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kisboltok gyakran részét képezik a helyi történelemnek és a közösség életének, ami hozzájárul örökségük megőrzéséhez. A kisboltokban történő vásárlás támogathatja a helyi gazdaság erősítését is, mivel a pénz így a közösségben marad, és ott segíti a munkahelyeket és a termelőket. Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Húsház Hungary Kft. 2022-ben végzett felmérése szerint a megfelelő ár végzett magasan az első helyen (48%-a a válaszadóknak nevezte meg ezt a szempontot), de fontos a minőség (27%) és a kapcsolattartó hozzáállása is (18%) - írja a Pénzcentrum.

EZ IS ÉRDEKELHET

Míg a multik gyakran egységesített termékválasztékot kínálnak, a kisboltok rugalmasabban tudnak reagálni a helyi keresletre, és egyedülálló, regionális termékeket is kínálhatnak. A kisboltokban a személyzet gyakran ismeri a vásárlókat és a vásárlási szokásaikat, ami lehetővé teszi a személyre szabott szolgáltatást és ajánlatokat. Ha egy árusítóhelyen, legyen az a sarki fűszeres, a hentesüzlet vagy éppen egy piaci stand, rendszeresen ugyanazokat az arcokat látjuk, az hosszú távon erős bizalmi kapcsolatot alakít ki, ami a vásárlóknak komoly biztonságérzetet ad

- vélekedett Péterszegi Zoltán, a Húsház Hungary Kft. alapítója.

Nem jó borítóról ítélni

A felmérésből kiderült az is, hogy egy-egy multinál elfordul (nem is olyan ritkán), hogy az áru szépen be van csomagolva és csak a felbontás után derül ki, hogy sérült vagy nem jó minőségű. A szakember kitért arra is, hogy a multik csak látszólag olcsók, olyannyira nem, hogy számos terméket drágábban vagy ugyanannyiért kínálnak, mint a kisebb piaci szereplők. A „csali” termékeikkel érik el azt, hogy a vásárlók hozzájuk menjenek be vásárolni. A nem elég tudatos, becsalt vásárlók pedig felesleges termékekkel pakolják tele a kosaraikat, aminek köszönhetően oda a kezdeti olcsóság. Egy kisboltban, hentesüzletben vagy egy piacon viszont arra törekszünk, hogy csak a szükséges és hasznos dolgokat szerezzük be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?