Sonkát vennél húsvétra? Akkor erről mindenképpen tudnod kell
Elárulta a szakértő, mire kell okvetlenül odafigyelni a húsvéti sonka megvásárlásakor.
Elárulta a szakértő, mire kell okvetlenül odafigyelni a húsvéti sonka megvásárlásakor.
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Februárban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 3,3 százalékkal haladta meg, az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal mérséklődött.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
Nagy Márton bejelentette, hogy szélesíthetik az árrésstop alá tartozó termékek körét itthon.
Március végétől az árrésstopról is kötelező lesz tájékoztató táblákat kitenni a boltokban itthon.
Megindult a jogalkotás a hulladékokról szóló 2008/98/EK irányelv módosításáról, íme, a részletek.
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Decemberben a kiskereskedelmi forgalom 0,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi szintet, ugyanakkor 1,2 százalékkal csökkent novemberhez képest.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
Vagdalthúst hívott vissza a Müller Magyarországon, nagy lehet a baj a termékekkel.
A magyar fogyasztók több mint kétharmada csak az árakat nézi élelmiszer-vásárlás során.
2023. júliushoz viszonyítva az élelmiszerek ára 2,7 százalékkal nőtt, ezen belül a cukoré 46,3, a liszté 12,4, a sertéshúsé 10,7, az étolajé 6,5, a tejé 4,8%-kal.
Bár a keresetek dinamikusan nőnek, a lakossági fogyasztás továbbra is kifejezetten gyengén teljesít.
Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum, melynek célja a pazarlás csökkentése.
Egyre több magyar választja a sajátmárkás élelmiszereket a gyártói márkákkal szemben.
Komoly változások jöhetnek a jövőben a füstaromákat tartalmazó élelmiszerek esetében.
Az élelmiszerek ára tavaly májushoz képest 1,0 százalékkal nőtt Magyarországon, de a cukoré például 29,6 százalékkal.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.