Ömlik ki ez a gyümölcs Görögországból: elárasztja egész Európát

Ömlik ki ez a gyümölcs Görögországból: elárasztja egész Európát

agrarszektor.hu
Az előző év azonos időszakához képest dinamikusan nőtt a görög szamóca exportja az európai piacokra. Ráadásul a szakértők szerint a kereslet fokozatosan nő a görög gyümölcs iránt. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Eddig kiváló idényt fut Görögország a szamócaexport tekintetében: a 2024. március 28-áig eltelt időszakban a kivitel csaknem elérte a 34 ezer tonnát, ami 10,3%-kal haladja meg az előző év azonos periódusának volumenét (30,7 ezer tonna). Piaci szakértők szerint a kereslet fokozatosan nő a görög szamóca iránt, és tovább erősödhet az értékesítés üteme - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?