Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

MTI
Bezárja csíkszeredai gyárát a Lactalis tejfeldolgozó; az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján. A tevékenységünk átszervezése a Lactalis csoport romániai befektetéseinek megszilárdítására és az üzlet fejlesztésére vonatkozó hosszú távú stratégia része - idézte az economedia.ro Onur Barimot, a Lactalis Romania SA vezérigazgatóját.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A csíkszeredai tejfeldolgozó üzem 2016-ban, a sepsiszentgyörgyi székhelyű Covalact SA felvásárlása révén került a Lactalis tulajdonába. A francia vállalat a Sigma Bleyzer befektetési alaptól vásárolta meg a céget 40 millió euróért (15,906 milliárd forint). A tranzakcióval a Lactalis lett a tulajdonosa Covalact sepsiszentgyörgyi gyárának is.

A cég 2016 és 2021 között folyamatosan nyereséges volt, azonban a 2022-es évet 261 millió lejes (20,851 milliárd forint) árbevétel mellett 205 ezer lej (16,377 millió forint) veszteséggel zárta. A 2023-as pénzügyi adatokat még nem hozták nyilvánosságra. A világ egyik legnagyobb tejipari cégének számító Lactalis piacvezető Romániában. A vállalat nyolc márkanévvel forgalmaz tejtermékeket, évente több mint 244 millió liter nyers tejet vásárol fel, és 220 ezer tonna terméket értékesít - írja az economica.net.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?