Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

Döbbenetes hírek érkeztek: bezárja egyik gyárát a nagy tejfeldolgozó

MTI
Bezárja csíkszeredai gyárát a Lactalis tejfeldolgozó; az üzem mind a 95 munkavállalóját elbocsátják, a csíkszeredai üzem feladatait a Lactalis négy másik romániai üzeme veszi át - írja az economica.net a vállalat közleménye alapján. A tevékenységünk átszervezése a Lactalis csoport romániai befektetéseinek megszilárdítására és az üzlet fejlesztésére vonatkozó hosszú távú stratégia része - idézte az economedia.ro Onur Barimot, a Lactalis Romania SA vezérigazgatóját.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A csíkszeredai tejfeldolgozó üzem 2016-ban, a sepsiszentgyörgyi székhelyű Covalact SA felvásárlása révén került a Lactalis tulajdonába. A francia vállalat a Sigma Bleyzer befektetési alaptól vásárolta meg a céget 40 millió euróért (15,906 milliárd forint). A tranzakcióval a Lactalis lett a tulajdonosa Covalact sepsiszentgyörgyi gyárának is.

A cég 2016 és 2021 között folyamatosan nyereséges volt, azonban a 2022-es évet 261 millió lejes (20,851 milliárd forint) árbevétel mellett 205 ezer lej (16,377 millió forint) veszteséggel zárta. A 2023-as pénzügyi adatokat még nem hozták nyilvánosságra. A világ egyik legnagyobb tejipari cégének számító Lactalis piacvezető Romániában. A vállalat nyolc márkanévvel forgalmaz tejtermékeket, évente több mint 244 millió liter nyers tejet vásárol fel, és 220 ezer tonna terméket értékesít - írja az economica.net.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?