Guinness-rekord rántottát sütöttek Debrecenben

Guinness-rekord rántottát sütöttek Debrecenben

agrarszektor.hu
Új guinness-rekord született Debrecenben: 75 ezer tojásból, egy 4,3 tonnás rántottát készített és osztott szét a "Debrecen reggelije" projekt keretében pénteken a baromfi vágással és feldolgozással foglalkozó debreceni Tranzit Csoport kényelmi élelmiszereket gyártó cége.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A tavalyi Zamat Fesztiválon készítette el a világ legnagyobb rántott szeletét a baromfi vágással és feldolgozással foglalkozó debreceni Tranzit Csoport kényelmi élelmiszereket gyártó cége, a Tranzit-Food.  A csapat idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a világ legnagyobb tojásrántottáját próbálja meg elkészíteni. A korábbi világrekordot egy 60 ezer tojásból sütött, 3,2 tonnás rántotta tartotta, egészen mostanáig. A Tranzit Food Csibém nevű csapat nem kevesebbre vállalkozott, mint, hogy ezt a rekordot döntse meg.  

Több mint négy tonna

Ehhez először is el kellett készíteni azt a 3 méter széles és 22 méter hosszú speciális sütőberendezést, melyben a 75 ezer tojás 4 óra leforgása alatt elkészíthető. Az élelmiszer-biztonsági szempontok messzemenő szem előtt tartásával a rekordkísérlet hajnalán törték fel a 75 ezer tojást, mégpedig egy olyan hűtött térben, ahol garantált a minőség megőrzése. A másik nagy kihívás a sütés során a tojások megfelelő maghőre történő kezelése, illetve a megfelelő maghőn tartása volt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A rekordkísérletre Debrecen főterén, a Kossuth téren, a Nagytemplom "árnyékában" került sor június 21-én, pénteken, reggel 6 és délelőtt 10 óra között.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?