2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Élelmiszer

18 ezer kg ponty került a zalai vizekbe

18 ezer kg ponttyal bővült a zalai vizek halállománya a nyáron.
 
 

A zalai vizeket 18 ezer kg ponttyal, 200 kg compóval, 41 ezer süllővel, 22.500 jászkeszeggel és 10 ezer balinnal dúsították idén nyáron – tudtuk meg a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságától. A kifogható méretű háromnyaras pontyokat 21 halászati vízterületen engedték szabadon - írja az mmgonline.

Az elmúlt évben 227 ezer 522 kilogramm halat helyeztek ki Zala megye halászati vízterületeibe; meghatározó részük, 205 ezer kilogramm ponty volt, a ragadozó halak közül 6 ezer kilogramm süllőt és közel 5 ezer kilogramm csukát engedtek szabadon.

A fogási naplók összesítése szerint a horgászok több mint 166 ezer kilogramm halat fogtak ki, ebből 94 ezer kilogrammot maghaladó mennyiségben pontyot. A ragadozó halak közül 11 ezer kilogramm süllő, 4400 kilogramm csuka, 3460 kilogramm harcsa és 880 kilogramm balin akadt horogra. Megközelítőleg 44700 kilogramm volt a méretkorlátozással nem védett halak mennyisége.

További érdekesség, hogy Zala megyében évről-évre nő a horgászok száma, tavaly 523-an tettek horgászvizsgát, az állóvizekben való horgászás mellett pedig a barangoló horgászat is kezd egyre népszerűbbé válni., sokan pergetnek, legyeznek, úsztatnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu