2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Élelmiszer

A gazdák szerint is Berlin a legmenőbb

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este Berlinben a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárát, a Nemzetközi Zöld Hetet (Internationale Grüne Woche), amelyen Magyarország a 43. alkalommal vesz részt.
 
 

A megnyitó ünnepségen a vásár díszvendégei vettek részt, Magyarországot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos képviselte.

Beszédet mondott Christian Schmidt német mezőgazdasági miniszter, aki az EU és az Egyesült Államok tervezett szabadkereskedelmi megállapodásáról - a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) nevű szerződésről - szóló tárgyalásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az EU nem enged szigorú élelmiszerbiztonsági előírásaiból. A miniszter az agrárágazat jelentőségét kiemelve rámutatott, hogy 2050-ben már 9 milliárd embert kell majd ellátni élelmiszerrel.

A Nemzetközi Zöld Hét pénteken nyílik meg a látogatók előtt. A berlini vásárvárosba 400 ezer vendéget, köztük 100 ezer szakmai látogatót várnak a január 25-éig tartó jubileumi, 80. vásárra, amelyen 68 országból 1658 kiállító mutatja be termékeit.

Magyarország a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezésében ismét nemzeti standdal jelentkezik, és több cég önálló standdal vesz részt a vásáron. A magyar vállalkozások így több mint 300 négyzetméteren mutatnak be minőségi és prémium termékeket, például marcipándesszerteket, fűszerkrémeket, vadhús- és mangalicakészítményeket.

A berlini vásár az agrárdiplomácia egyre fontosabb fóruma is. Az idén hetedik alkalommal tartják meg az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumot (GFFA). A tanácskozás fő témái közé tartozik a TTIP, az orosz embargó, az élelmiszerbiztonság és az éhínség elleni nemzetközi küzdelem.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu