2020. november 30. hétfő András, Andor

Hírek - Élelmiszer

A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

Bár egyre inkább kezd visszatérni az élet az éttermek, sörözőkbe, azaz a HORECA-szektorba, a sörgyártóknak nagyon nem volt könnyű eddig az idei év. A fontos tavaszi szezonban gyakorlatilag csak otthon lehetett alkoholt fogyasztani, jelentős mennyiségű HORECA-készlet is megmaradt. Ezt a készletet használta ki a HEINEKEN, és egy új terméket kezdett gyártani.
 
 

A gyártó az Agrárszektort arról tájékoztatta, hogy a vendéglátóegységekből visszavett söröket nem szerették volna megsemmisíteni, így született az ötlet, hogy készüljön belőle fertőtlenítőszer.

Az eljárás maga egyszerű: a sörből lepárlással készült magas alkoholtartalmú folyadék, majd ezt elegyítik glicerinnel.

Közel 3000 darab készült a fertőtlenítőből, ebből kapott a cég minden dolgozója, a többi pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonai került.

A "sertőtlenítő" elnevezésű szer különleges csomagolást is kapott:

Fotó: HEINEKEN

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Agrárszektor hírlevél
    Ne maradjon le a friss hírekről!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre
    és járjon mindenki előtt.

    Agrárszektor Konferencia 2020 online

    10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu