A világ legjobb éttermei: magyar borokat is kínálnak

agrarszektor.hu
A brit Restaurant Magazine által legjobbnak titulált éttermekben magyar borokat is kínálnak: a választék kizárólag tokajiból áll: furmintok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk várják a vendégeket.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

A brit Restaurant Magazine minden évben felállítja a világ ötven legjobb éttermének rangsorát. A világ legjobbjának a koppenhágai Noma éttermet választották tavaly, a második helyen a spanyol elBulli végezett, harmadik az angol The Fat.

A világ TOP 10 étterméből négyben találkozhatunk magyar borokkal A Pénzcentrum.hu az éttermek online elérhető borválasztékát böngészve az elBulli, a The Fat Duck, az Alinea és a Per Se (mindkettő amerikai) találkozott magyar borokkal, kivétel nélkül tokajiakkal, aszúval, szamorodnival, furminttal és hárslevelűvel.

A legtöbb nagy étterem számára presztízskérdés, hogy a világ legelismertebb borrégiói között számon tartott Tokajból legyen készleten néhány palack - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak Geönczeöl Attila, a Bormarketing Bizottság elnöke, aki szerint egyértelmű, hogy a magyar borrégiók közül a Tokaji nevet ismerik a legjobban a világon.

Bormarketing szempontjából ugyanakkor ezeket az eredményeket részsikernek tartja az elnök. Mint mondta, fontos lépés, de tudni kell, hogy ez csak néhány kartont jelent. A világ bortermelésének túlnyomó része (70-75%) a vörösborokra épül, a nemzetközi csúcsminőséggel pedig még legkiválóbb hazai borászainknak is nehéz versenyezniük.

A listában szereplő pincészetek szinte mindegyike (részben vagy egészben) külföldi tulajdonban van. Rendszerint a tulajdonos vagy a kereskedő külföldi boraival együtt, csomagban értékesíti a magyar aszúkat, furmintokat is, a neves éttermekbe pedig sokszor csak az a beszállító juthat be, aki évek, évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a menedzsmenttel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

ARASZ Gazdálkodási Napló és Farm menedzsment! (x)

Az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt a Gazdálkodási napló és az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben a gazdálkodások adminisztrációs terheinek csökkentésében.

EZT OLVASTAD MÁR?