2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Élelmiszer

A világ legjobb éttermei: magyar borokat is kínálnak

A brit Restaurant Magazine által legjobbnak titulált éttermekben magyar borokat is kínálnak: a választék kizárólag tokajiból áll: furmintok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk várják a vendégeket.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A brit Restaurant Magazine minden évben felállítja a világ ötven legjobb éttermének rangsorát. A világ legjobbjának a koppenhágai Noma éttermet választották tavaly, a második helyen a spanyol elBulli végezett, harmadik az angol The Fat.

A világ TOP 10 étterméből négyben találkozhatunk magyar borokkal A Pénzcentrum.hu az éttermek online elérhető borválasztékát böngészve az elBulli, a The Fat Duck, az Alinea és a Per Se (mindkettő amerikai) találkozott magyar borokkal, kivétel nélkül tokajiakkal, aszúval, szamorodnival, furminttal és hárslevelűvel.

A legtöbb nagy étterem számára presztízskérdés, hogy a világ legelismertebb borrégiói között számon tartott Tokajból legyen készleten néhány palack - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak Geönczeöl Attila, a Bormarketing Bizottság elnöke, aki szerint egyértelmű, hogy a magyar borrégiók közül a Tokaji nevet ismerik a legjobban a világon.

Bormarketing szempontjából ugyanakkor ezeket az eredményeket részsikernek tartja az elnök. Mint mondta, fontos lépés, de tudni kell, hogy ez csak néhány kartont jelent. A világ bortermelésének túlnyomó része (70-75%) a vörösborokra épül, a nemzetközi csúcsminőséggel pedig még legkiválóbb hazai borászainknak is nehéz versenyezniük.

A listában szereplő pincészetek szinte mindegyike (részben vagy egészben) külföldi tulajdonban van. Rendszerint a tulajdonos vagy a kereskedő külföldi boraival együtt, csomagban értékesíti a magyar aszúkat, furmintokat is, a neves éttermekbe pedig sokszor csak az a beszállító juthat be, aki évek, évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a menedzsmenttel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu