2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Élelmiszer

Alapvető élelmiszerek: 5 százalékos áfát akar az LMP

Az alapvető élelmiszerek áfakulcsának csökkentését javasolja az LMP, szerintük ugyanis a jelenlegi rendszer nem fenntartható. A párt a mai napon módosító javaslatot nyújt be a kormányhoz azért, hogy ezeknek az élelmiszereknek a teljes köre kerüljön az 5 százalékos áfakulcs alá.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Módosító javaslatot nyújt be a mai napon az LMP a kormány adócsomagjához azért, hogy az alapvető élelmiszerek teljes köre kerüljön a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá – mondta Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. Ebbe a körbe tartozik a zöldség-gyümölcs, a pékáru és a tejtermék kategória is.

A képviselő szerint nem 1-1 terméket kellene a kedvezményes kulcs alá vonni, hanem az élelmiszerek egész körét, a jelenlegi rendszer ugyanis nem fenntartható. A 27 százalékos áfakulcs Európában egyedülálló az alapvető élelmiszereknél, jelenleg ugyanis Magyarországon egy kiló kenyéren többet keres az állam, mint a kiskereskedő, aki azt eladja – hangsúlyozta Csárdi Antal.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu