Egy ország, ahol magyarok építenek fel mindent

agrarszektor.hu
Hatvan magyar kis- vagy közepes vállalkozás 10 milliárd forintos beruházási program keretében "felépíti Laosz élelmiszeripari és élelmiszer-biztonsági rendszerét" - ezt jelentette be az ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A beruházási programhoz a finanszírozást 30 millió dolláros kötött segélyhitel formájában az Eximbank nyújtja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 10 milliárd forintos beruházási program a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok számára többéves piaci lehetőséget jelent az országban, ahol a mezőgazdaság a bruttó hazai termék (GDP) 26,5 százalékát adja - érzékeltette Szijjártó Péter. Laosz - mivel a vámuniót jelentő Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) tagja - egy 600 millió lakosú piacra nyithatja meg e vállalkozásoknak a lehetőségeket.

A beruházási program első létesítményét át is adják. Ez egy magyar cégek által Namkszuang városban felépített és fejlesztett vágóhíd húsfeldolgozó üzeme, amely Laosz első korszerű, nemzetközi szabványoknak megfelelő gyára lesz.

A beruházási programot kiegészíti egy mezőgazdasági és élelmiszeripari képzési együttműködés, amelyről most írtak alá kormányközi megállapodást. Ennek értelmében magyar egyetemek - alapvetően mezőgazdasági karok - évente 50 laoszi hallgatót fogadnak ösztöndíjasként.

Született egy megállapodás a vízgazdálkodásban is. Laosz a víztisztításban és az ivóvízrendszerek üzemeltetésében veszi majd igénybe a magyar technológiát. Szijjártó Péter ezen kívül partnereivel megállapodott arról, hogy magyar cégek szoftverekkel és más IT-megoldásokkal megjelennek a laoszi városok üzemeltetésében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?