Elszabadultak az árak a boltokban: meddig bírják még a magyar vásárlók?

Elszabadultak az árak a boltokban: meddig bírják még a magyar vásárlók?

agrarszektor.hu
Elképesztő ütemben emelkednek az árak, ez pedig különösen igaz az élelmiszerárakra. Néhány alapélelmiszer árát még fogja egyelőre az árstop, a többi viszont szinte kivétel nélkül csak nő és nő. Raskó György agrárközgazdász szerint a magyar emberek közel 10-12 százaléka azonban nem tudja kigazdálkodni a mostani élelmiszerár-emelkedést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mint ahogyan a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában fogalmazott, nem lesz gabonahiány, sőt az idén az időjárás miatt elfogadható gabonatermésre lehet számítani búzából és árpából. Kifejtette, az alapélelmezésben nem mindegy, ki milyen háztartással bír, kinél a nélkülözés jelentős, a szegénységi küszöbön és az alatt él, azoknál komoly problémát okoz majd a mostani áremelkedés. Ugyanakkor az egészséges táplálkozás miatt célszerű lenne olyan támogatás bevezetése, ami céltudatosan támogatná azokat, akiknél az alapvető beszerzés komoly gondot okoz - írja a Népszava.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember úgy gondolja, hogy az emberek mintegy 10-12%-a nem tudja finanszírozni a jelenlegi drasztikus áremelkedéseket. Azt persze nem lehet még csak tippelni, jósolni sem, hogy milyen árak lesznek még és meddig tarthat a drágulás. Ami viszont biztos: a kristálycukor és a búzafinomliszt, finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar és csirkeszárnyvég ára továbbra is hatósági áras marad. A miniszterelnök korábbi bejelentésének értelmében az intézkedés július 1-ig érvényes. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03