Evett már csokis sajtot?

agrarszektor.hu
A versenyképesség egyik legfontosabb eleme a folyamatos innováció: új termékek fejlesztése, a régiek újragondolása. Az alábbiakban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari hírleveléből csemegéztünk ehhez ötleteket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A  Nestlé legújabb innovációjának köszönhetően a MilkyBar csokoládészeletben megdöbbentően alacsony mennyiségű cukor van. Az új termékcsaládban levegőbuborékos, porózus cukor található, amely lehetővé teszi, hogy 30 százalékkal alacsonyabb cukortartalom mellett azonos édességet érjenek el. A fehér- és tejcsokoládé felhasználásával készült, többféle méretben piacra kerülő szeletek közül a legnagyobb, 18 grammos csokoládé mindössze 95 kalóriát tartalmaz. Termékeik reformálása révén az elmúlt három évben a Nestlé több mint 60 milliárd kalóriát és 2,6 milliárd teáskanálnyi cukrot vont ki termékeiből, ezzel hozzásegítve a fogyasztókat a kiegyensúlyozott étrendhez.

A brit Ryvita Protein elnevezésű kekszekkel bővíti portfolióját. A borsófehérje felhasználásával készült termékek vörös quinoa és szezám-, valamint lenmag és feketekömény ízekben lesznek elérhetők. A cég termékfejlesztésével az innovatív termékekre nyitott egészségtudatos fogyasztókat célozza meg. Az Unilever márka tulajdonában lévő Hellmann's bejelentette, hogy az Egyesült Államok piacán hamarosan megvásárolható lesz a mindössze hat összetevőből álló ketchupja. A paradicsompüréből, mézből, fehérborsból, ecetből, hagymaporból és sóból álló ketchup mentes a mesterséges és a genetikailag módosított összetevőktől, a tartósítószertől.

Az elmúlt évben a sajtfeldolgozók szinte megduplázták a snack-kínálatukat, számos újdonság jelent meg a boltok polcain, ügyelve a magas fehérjetartalom és a kényelmi igények kielégítésére. Például a Finlandia Cheese bemutatta a prémium minőségű sajtcsík termékcsaládot, a SnackTime-ot. A Horizon Organic forgalomba hozta a Good & Go csemegéket, amelyekben különféle finomságokat (dióféléket, szárított gyümölcsöket vagy perecet) kombináltak sajttal. Különleges ízkombinációt vezetett be a Kraft a piacon Snack Trios néven. A termék sajt-, étcsokoládé- és gyümölcsvariációkat tartalmaz. Egészséges és sokoldalú snacket kínál a négyféle különleges fűszerezéssel készült Cheese Fusion termékcsalád.

2018 egyik legjelentősebb csomagolási trendje a perszonalizáció, vagyis az egyedi, limitált, személyre szóló termékek megjelenése. A trend egyértelműen a technológiai fejlődéshez kapcsolódik, mert a gyártás egyre rugalmasabbá válik mind mennyiségben, mind időben. Egyre több márkatulajdonos él a lehetőséggel és talál ki valamilyen személyre szóló, célcsoportra igazított, regionális, kisebb szériás csomagolást (pl. névre szóló palackok). A trendhez igazodva egyre több olyan kivitelezőt találni, akik nagyon kis mennyiségben kínálnak teljesen a fogyasztó igényei alapján kialakított címkéket, csomagolásokat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?