2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Élelmiszer

Ez durva: ki nem találnád, mit tett az eladhatatlan sörével egy brit főzde

1500 hordónyi sört hasznosított újra egy bristoli főzde. A fel nem használt alkoholos italokból félfolyékony állati takarmányt állítottak elő a közeli sertéstelepek számára.
 
 

A Butcombe Brewing Co. azoktól az ügyfeleitől kapta a sört, akiknek a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások miatt le kellett húzniuk a rolót márciusban. A főzde azonban, ahelyett, hogy megszabadult volna az eladhatatlanná vált alkoholtól, összekeverte azokat a sörfőzés folyamán létrejövő egyéb melléktermékekkel, mint például élesztővel és használt komlóval. Az eljárás során a főzde a lejárt sörből félfolyékony állati takarmányt állított elő, írta meg a FarmingUK.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

Az eljárásnak köszönhetően a főzde 108 ezer pint (nagyjából 54 ezer liter) sör kiöntését akadályozta meg, ugyanis a nagy-britanniai vízművek jelezték, hogy a lezárások miatt eladhatatlanná vált söröktől meg kell szabadulni. De Marc McGuigan, a Butcombe Brewing Co. marketing igazgatója úgy gondolta, hogy a döntésnek való engedelmeskedés nem szolgálná a cég fenntarthatósági és környezetvédelmi célkitűzéseit.

Már így is odaadjuk a sörfőzés során felhasznált gabonánkat egy helyi gazdának, szóval ez a lépés teljesen természetes volt számunkra. Nem tűnt helyénvalónak, hogy egyszerűen kiöntsünk ennyi sört, arról nem is szólva, hogy a csatornarendszernek se tett volna jót

 – mondta Marc McGuigan.

A marketing igazgató elmondta, hogy a cég emberei már elkezdték begyűjteni a környező kocsmákból a sört, hogy azokból állati tápokat készítsenek. A sörfőzde azt kérte a kocsmárosoktól, hogy gondolkodjanak el az eladhatatlanná vált sörök állati takarmánnyá vagy tápszerré történő átalakításáról.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu