2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Élelmiszer

Ezek a zöldségek könnyedén kijátsszák az aszályt: tele vannak velük a magyar boltok

Bőségesen van korai termésű, magyar primőr zöldség az itthoni boltokban, az aszály ugyanis nem befolyásolja ezeknek a zöldségeknek a termelését - mondta az Inforádiónak Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kertészeti osztályának elnöke.
 
 

Az aszály a primőr zöldségekre nincs olyan hatással, mint a szabadföldön termelt gabonafélékre, vagy például a borsóra - hangsúlyozta Mártonffy Béla. A paprikát, paradicsomot, retket a húsvét előtti időszakban fedett helyen termesztik, ahol a vízellátás is megoldott.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Idén kicsit korábban kezdődött a szezon, és mivel az előző évhez képest most több a fény, ezért bőséges a kínálat primőr zöldségekből - tájékoztatott a NAK kertészeti osztályának elnöke. Azzal kapcsolatban, hogy az erős kínálat lejjebb viheti-e az árakat, az osztályvezető elmondta: a paprikát stabil áron kínálják a piacon, míg a magyar fóliasátrak alól kikerülő retek, saláta és hagyma esetében az látszik, hogy olyan áremelkedés, mint a tavalyi, idén nem tapasztalható. A paradicsomoknál sem nőtt kiugróan az ár, és a szakember reményei szerint a későbbiekben még csökkenhet is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu