AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
Idén a több mint 24 ezer ellenőrzött tétel 5,3 százalékát, összesen 14 tonna élelmiszert kellett kivonni a forgalomból, melynek együttes értéke meghaladta a 4,6 millió forintot - közölte a Nébih. A hivatal a nyári szezonban feltárt hiányosságok miatt 226 esetben figyelmeztetett, 44-nél pedig korlátozta a tevékenységeket.
Problémák főként a higiéniai feltételeknél, a forgalmazott termékek minőségénél, a dolgozók egészségügyi alkalmasságánál és képzettségénél, illetve a nyomon követhetőségnél fordultak elő.
A hivatal tájékoztatása szerint az előző évekhez viszonyítva a forgalomból kivont termékek mennyisége és értéke kisebb volt. Ugyanilyen összehasonlításban csökkent a hűtési lánc fenntartásánál, illetve a dolgozók alkalmasságánál és képzettségénél tapasztalt hiányosságok előfordulási aránya. Emellett csökkenő tendenciát mutat a nyomon követhetőségi hiányosságok és az illegális tevékenységek aránya is.
A nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai irányítása mellett a megyei kormányhivatalok és a NÉBIH ellenőrei végezték. A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt akció idén július 1-jétől augusztus 31-ig tartott. A vizsgálat fókuszában a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetése, a fagylalt-előállítás és -forgalmazás, valamint az utcai vendéglátás, a büfékocsik és a mozgó vendéglátók álltak. Idén kiemelt figyelem irányult a fűszerezett, pácolt előkészített húsokra, a grilltermékekre, a fagylaltokra, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.
Az ellenőrök a kéthónapos akció során 7146 létesítményt vontak vizsgálat alá.
Mintavételre 166 tételnél került sor. A laboratóriumi vizsgálatok 9 fűszerezett, pácolt előkészített hús termékben szalmonella, míg 9 fagylaltmintában enterobaktériumok jelenlétét mutatták ki.