2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Élelmiszer

Harc a földért és a vízért: halálos áldozatok Nigériában

Sok halálos áldozatot szed Nigériában a vízért és a földekért folyó mezőgazdasági küzdelem. A gazdálkodók közötti harcban idén többen haltak meg, mint az iszlamista Boko Haram támadásiban.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A növénytermeléssel foglalkozó farmerek és a legeltető állattenyésztők közötti harc több halálos áldozatot követel Nigériában az idén, mint a szélsőséges iszlamista Boko Haram mozgalom támadásai – derül ki a nemzetközi híradásokból. A mezőgazdasági konfliktusokban az év első felében 1300 nigériai halt meg, míg a Boko Haram erőszakoskodásai 250 áldozatot követeltek.

A mezőgazdaságban a földekért és a vízért folyik a harc Nigériai termékeny területein. A küzdelemnek azonban vallási és etnikai aspektusai is vannak, mivel az állattenyésztők főként muszlim vallásúak, míg a farmerek keresztények. Nemzetközi megfigyelők szerint a mezőgazdasági erőszak alááshatja az afrikai ország stabilitását a jövő évi választások előtt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu