Erre a fejlesztésre már régóta szüksége volt a zöldségtermesztőknek

agrarszektor.hu
Komposztálható, papíralapú takarítófóliát fejlesztett ki a zöldségtermelők számára egy ír cég. A fólia az eddig használt polietilén helyett fenyőrostból készül, az előzetes kutatások szerint pedig több esetben is nőtt a terméshozam, ahol a komposztálható fóliát használták.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy ír csomagolóanyagokat gyártó cég komposztálható, papíralapú takarófóliát fejlesztett ki a mezőgazdasági ágazat számára. Az új fólia tökéletes az eddig használt műanyag helyettesítésére, amelyet döntően a zöldségtermesztők használnak. A talajtakaró használata nagyon fontos a növénytermesztés során, megakadályozza ugyanis a gyomnövények növekedést, és megtartja a talaj hőmérsékletét. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A takarófóliák többsége polietilénből készül, amelynek az eltávolítása nehéz és költséges, ugyanakkor szinte mindig maradnak belőle kisebb darabok a talajban az eltávolítás után, amelyek komoly veszélyt jelentenek a táplálékot kereső állatok számára. Az új,komposztálható fólia ezzel szemben a helyi erdőkből származó fenyőrostból készül. Ez azt jelenti, hogy környezetbarát, biztonságosan lebomlik, és az alapanyag miatt kitűnő komposztként funkcionál a növények számára. Emellett az előzetes tesztek kimutatták, hogy jelentősen nőtt a terméshozam is azokon a területeken, ahol az új fóliát használták. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 15. 10:01