Erre a fejlesztésre már régóta szüksége volt a zöldségtermesztőknek

agrarszektor.hu
Komposztálható, papíralapú takarítófóliát fejlesztett ki a zöldségtermelők számára egy ír cég. A fólia az eddig használt polietilén helyett fenyőrostból készül, az előzetes kutatások szerint pedig több esetben is nőtt a terméshozam, ahol a komposztálható fóliát használták.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy ír csomagolóanyagokat gyártó cég komposztálható, papíralapú takarófóliát fejlesztett ki a mezőgazdasági ágazat számára. Az új fólia tökéletes az eddig használt műanyag helyettesítésére, amelyet döntően a zöldségtermesztők használnak. A talajtakaró használata nagyon fontos a növénytermesztés során, megakadályozza ugyanis a gyomnövények növekedést, és megtartja a talaj hőmérsékletét. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A takarófóliák többsége polietilénből készül, amelynek az eltávolítása nehéz és költséges, ugyanakkor szinte mindig maradnak belőle kisebb darabok a talajban az eltávolítás után, amelyek komoly veszélyt jelentenek a táplálékot kereső állatok számára. Az új,komposztálható fólia ezzel szemben a helyi erdőkből származó fenyőrostból készül. Ez azt jelenti, hogy környezetbarát, biztonságosan lebomlik, és az alapanyag miatt kitűnő komposztként funkcionál a növények számára. Emellett az előzetes tesztek kimutatták, hogy jelentősen nőtt a terméshozam is azokon a területeken, ahol az új fóliát használták. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03