2021. március 2. kedd Lujza

Hírek - Élelmiszer

Három magyar cég vihet húst a Fülöp-szigetekre

Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre. A döntéstől azt várják, hogy nő a magyar agrárkivitel.
 
 

Három magyar cég kapott engedélyt arra, hogy elkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre - jelentette be egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szerinte a mezőgazdaság a két ország gazdasági együttműködésének egyik legfontosabb területe, és a húsexport megindulása jelentős előrelépést hoz a Fülöp-szigetekre irányuló magyar agrárexportnak. Magyarországon nagyon szigorúak az élelmiszerbiztonsági előírások, valamint az alkotmány a mezőgazdaság GMO-mentességét is előírja, ebben Európában is kiemelkedőek vagyunk.

Tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom 200 millió dollár volt, ezért Magyarország és a Fülöp-szigetek kétoldalú gazdasági együttműködési szerződést írt alá, amihez az Eximbank egy 510 millió eurós hitelkeretet nyitott a magyar és a Fülöp-szigeteki cégek együttműködésének támogatására - írja az MTI. A két ország közötti együttműködésben az agrárium mellett, a kutatás-fejlesztés hajtotta informatikai szektor és a vízgazdálkodás a másik két potenciális terület, amit Magyarország előtérbe szeretne helyezni.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu