2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Élelmiszer

Hárommilliárdos beruházást hajt végre a Sága Foods

Tízmillió eurós beruházási tervet hagyott jóvá a sárvári Sága Foods Zrt.-nél a cég tulajdonosa. A fejlesztésekkel erősítenek a sonkapiacon is.
 
 

Hároméves beruházási programjában megújítja két sárvári üzemegységének egyikét a Sága Foods Zrt. – áll a vállalat közleményében. A 10 millió eurós – mintegy hárommilliárd forintos - fejlesztés kiterjed a szárnyas sonkák gyártására is. A Sága tavasszal a baromfivirsli-piacot vezető márkáját, a Füstlit is új termékekkel bővíti.

Mint ismert, a sárvári cég tulajdonosát, az angol Bernard Matthews csoportot 2016 őszén vásárolta meg az angol Boparan Holdings. Az élelmiszer- és vendéglátóiparban érdekelt Boparan tulajdonában van a legnagyobb brit csirkés cég, a 2 Sisters Food Group, és a Bernard Matthews megszerzésével a pulykapiacon is erősítette pozícióit.

A közlemény szerint a beruházási program részeként a Sága megújította hitelkeret-szerződését is. A kiírt tenderen eddigi finanszírozó partnerét, a CIB Bankot választotta ki újra, de csökkentette finanszírozási költségeit, miközben forgóeszközhitel mellett szabadfelhasználású hitelkeretet is igénybe vehet.

A 312 főt foglalkoztató Sága Foods Zrt. tavaly 8,8 milliárdról 9,2 milliárd forintra növelte forgalmát. A társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki, amely 111 milliós növekedést jelent az előző évihez képest.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu