Hiába van bőven, nem kell a németeknek ez a zöldség: megvan, mi áll a háttérben

Hiába van bőven, nem kell a németeknek ez a zöldség: megvan, mi áll a háttérben

agrarszektor.hu
Az AMI jelentése szerint a múlt héten már bőven lehetett hazai uborkát kapni a németországi piacokon, de a tavalyinál 22%-kal drágábban. Az AMI információi szerint a kereslet fedezésére már elegendő lenne a belföldön megtermelt uborka jelentette kínálat a német piacokon. A gondot az okozza, hogy a kereslet a magas árak miatt visszafogott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A piackutató intézet szerint az uborka termesztési feltételek jelenleg igen kedvezőek: az éjszakák nem túl hűvösek, a napos idő ellenére a nappali hőmérséklet eddig nem emelkedett szélsőségesen magasra. Június első hetében az előző év azonos időszakáéhoz képest országos átlagban 27%-kal többet költöttek a fogyasztók uborkára. A német nagybani piacokon a 400 g és 500 g közötti belföldi termesztésű uborka jelenleg közel 22%-kal drágább, mint egy évvel korábban, míg az azonos fajtájú holland áru mintegy 15%-kal drágult. Az uborka iránti kereslet a vártnál csendesebb, és a jelentős reklámintenzitás ellenére ismét csökkent az uborkát vásárló háztartások aránya, olyannyira, hogy a mostani fogyasztás nem éri el a pandémiát megelőző kereslet szintjét. Az AMI szerint az akciókban szereplő termékeket jelenleg 0,49 euró/db (195 Ft/db) és 0,79 euró/db (315 Ft/db) között kínálják - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?