Itt a lista! Ezeket a magyar borokat isszák idén a diplomaták

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidék borai és pezsgői uralják a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2019-es borválogatását, amely Magyarország külképviseletei számára készült. A huszonegy tételből álló listán szerepel egy kövidinka, valamint bekerült a válogatásba egy biobor is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kilenc tokaji pincészet bora, illetve pezsgője került be a KKM idei borválogatásába, amely összesen huszonegy terméket tartalmaz, és a magyar borkultúrát képviseli majd a külképviseleteken, illetve a különböző diplomáciai fogadásokon. Így a Tokaji borvidék a meghatározó a listán, amelyre pontosan meghatározott termőterületekről származó, Kárpát-medencei szőlőfajtákból készült, magyar borok kerülhetnek rá. A huszonegy tételes borösszeállítást az alábbi táblázat tartalmazza:

A listán található tokaji borok és pezsgők között számos neves pincészet - így például a Garamvári, a Sauska, a Royal Tokaj vagy Mád - termékei szerepelnek, bekerült azonban a válogatásba a Pendits pincészet egy biobora is. A huszonegy tételes válogatás egyébként összesen nyolc borvidékről származik, a Tokaji mellett pedig megtalálható a Badacsonyi, a Tolnai, a Kunsági, a Somlói, a Balatonfüred-csopaki, az Egri, a Szekszárdi, és a Villányi. A kizárólag magyar szőlő- és borfajtákat tartalmazó válogatásban a furmintok viszik a prímet, de megtalálható még az olaszrizling, a kadarka és a bikavér is. Érdekesség, hogy idén egy kövidinka is rajta van a listán, a 2018-as év bora, a kékfrankos, azonban nem szerepel a válogatásban. 

A borsort idén két kategóriába sorolták. A presztízsborokat ültetett vacsorákon kínálják vagy ajándékként adják majd, a party csomagba tartozó tételeket pedig a nagyobb létszámú diplomáciai fogadásokra szánják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 14:14