Itt a lista! Ezeket a magyar borokat isszák idén a diplomaták

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidék borai és pezsgői uralják a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2019-es borválogatását, amely Magyarország külképviseletei számára készült. A huszonegy tételből álló listán szerepel egy kövidinka, valamint bekerült a válogatásba egy biobor is.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kilenc tokaji pincészet bora, illetve pezsgője került be a KKM idei borválogatásába, amely összesen huszonegy terméket tartalmaz, és a magyar borkultúrát képviseli majd a külképviseleteken, illetve a különböző diplomáciai fogadásokon. Így a Tokaji borvidék a meghatározó a listán, amelyre pontosan meghatározott termőterületekről származó, Kárpát-medencei szőlőfajtákból készült, magyar borok kerülhetnek rá. A huszonegy tételes borösszeállítást az alábbi táblázat tartalmazza:

A listán található tokaji borok és pezsgők között számos neves pincészet - így például a Garamvári, a Sauska, a Royal Tokaj vagy Mád - termékei szerepelnek, bekerült azonban a válogatásba a Pendits pincészet egy biobora is. A huszonegy tételes válogatás egyébként összesen nyolc borvidékről származik, a Tokaji mellett pedig megtalálható a Badacsonyi, a Tolnai, a Kunsági, a Somlói, a Balatonfüred-csopaki, az Egri, a Szekszárdi, és a Villányi. A kizárólag magyar szőlő- és borfajtákat tartalmazó válogatásban a furmintok viszik a prímet, de megtalálható még az olaszrizling, a kadarka és a bikavér is. Érdekesség, hogy idén egy kövidinka is rajta van a listán, a 2018-as év bora, a kékfrankos, azonban nem szerepel a válogatásban. 

A borsort idén két kategóriába sorolták. A presztízsborokat ültetett vacsorákon kínálják vagy ajándékként adják majd, a party csomagba tartozó tételeket pedig a nagyobb létszámú diplomáciai fogadásokra szánják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?