2019. szeptember 24. kedd Gellért, Mercédesz

Hírek - Élelmiszer

Kellemetlen hírek érkeztek a magyar almáról: ez minden vásárlót érint

Kisebb méretűek lehetnek idén azok az almák, amelyek számára az öntözés nem volt biztosított a kertészetekben. Habár ez nem országos kiterjedésű probléma, mégis egy újabb kellemetlen hír a magyar almával kapcsolatban, hiszen korábban már kiderült, hogy idén jóval kevesebb gyümölcs teremhet mint tavaly.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Azokban a kertészetekben, ahol az öntözés nem volt biztosított, kisebb méretű lehet idén az alma – mondta az InfoRádiónak Hunyadi István, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szakmai igazgatója. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy ez a jelenség nem országos kiterjedésű, hiszen ahol van öntözés is, ott ez nem jellemző.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A szakmai igazgató megjegyezte, hogy van egy másik tényező is, amely rossz hatással lehet az idei hozamra. Az elmúlt évben rekord közeli termés volt, emiatt a tavaly leterhelt fák idén kisebb teljesítményt fognak nyújtani, vagyis jóval kevesebb alma teremhet idén. Egy előzetes felmérés szerint az már most látszik, hogy körülbelül 450 ezer tonnás hozammal kell számolni az évben, ez a szám ugyanakkor felfelé és lefelé is változhat, hiszen a szüret még odébb van - tette hozzá. 

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu