2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Készülődnek az oroszok - Enyhítenék az embargót

Elutaztak az orosz állategészségügyi hatóság ellenőrei Magyarországról. A szakemberek április huszadika és harmincadika között ellenőrizték azokat a magyarországi üzemeket, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára. A vizsgált tizenhat cég között nemcsak vöröshúsokat feldolgozó üzemek, de baromfi-és tejipari vállalatok is szerepeltek. Az eredményeket 1-2 hónapon belül véglegesítik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Végeztek az orosz ellenőrök azzal az ellenőrzéssel, amelyet április huszadika és harmincadika között tartottak hazánkban. Olyan magyar üzemeket vizsgáltak, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára - számol be az MTI.

Az ellenőrzés a tavalyi audithoz hasonlóan technikai jellegű volt. A vizsgálat célja az volt, hogy amennyiben az orosz fél enyhít az unióra bevezetett embargón, az engedélyezett cégek azonnal szállíthassanak Oroszországba. Az eredményeket ugyan csak 1-2 hónapon belül véglegesítik, de az orosz szakértők már elismerően nyilatkoztak a magyar hatóságok segítőkészségéről – emelte ki Bognár Lajos, országos főállatorvos, az élelmiszerlánc-biztonságért felelős helyettes államtitkár.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu