Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

agrarszektor.hu
Jó hír nem csak a lengyeleknek, de az egész európai almaágazatnak: április 1. és június 30. között Belarusz ismét fogadhat almát. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A lengyel növényegészségügyi hatóság (PIRIN) tájékoztatása szerint az április 1. és június 30. közötti 3 hónapos időszakban ismét lehetséges a szomszédos Belarusz felé irányuló almaexport - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. A lengyel almaexport elől tehát elhárultak a jogi, szankciós jellegű akadályok, egyelőre azonban kérdés, hogy a határátkeléssel kapcsolatos technikai problémák hogyan oldódnak majd meg. A rekordközeli almatermés piaci levezetésével küzdő Lengyelország számára létfontosságú a keleti irányú export, amelynek legalább ideiglenes újraindulása enyhülést hozhat a telített uniós almapiacon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?