Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

Fontos döntést hozott Fehéroroszország: ez egész Európát érinti

agrarszektor.hu
Jó hír nem csak a lengyeleknek, de az egész európai almaágazatnak: április 1. és június 30. között Belarusz ismét fogadhat almát. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A lengyel növényegészségügyi hatóság (PIRIN) tájékoztatása szerint az április 1. és június 30. közötti 3 hónapos időszakban ismét lehetséges a szomszédos Belarusz felé irányuló almaexport - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A fehérorosz hatóságok továbbra is embargót tartanak fenn az Európai Unió tagállamaival szemben, ám egyes termékek kivételnek számítanak, így több zöldségféle és gyümölcs is, mivel az országban súlyos hiány alakult ki. A lengyel almaexport elől tehát elhárultak a jogi, szankciós jellegű akadályok, egyelőre azonban kérdés, hogy a határátkeléssel kapcsolatos technikai problémák hogyan oldódnak majd meg. A rekordközeli almatermés piaci levezetésével küzdő Lengyelország számára létfontosságú a keleti irányú export, amelynek legalább ideiglenes újraindulása enyhülést hozhat a telített uniós almapiacon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?