2019. október 22. kedd Előd

Hírek - Élelmiszer

Mérgező növényt találtak a fűszerköményben

Mérgező nyomnövénnyel, úgynevezett csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Egyelőre három vállalkozás érintett az ügyben.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az ügy egyelőre a Szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft.-re, a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozóra és a budapesti-tiszakécskei Aroma Trans Europe Kft.-re terjed ki – írja az MTI. A Nébih a vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül a 2018. július 31-i és a 2019. május 19-i lejárati idővel, az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.

Az érintett tételek üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek - közölte a hivatal. A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokhoz vezethet, így például pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést is okozhat.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu