2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Élelmiszer

"Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!"

„Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” mozgalom indult néhány évvel ezelőtt Tolna megyében a Gemenc Zrt. gondozásában, azóta pedig már hetvenhat település csatlakozott a kezdeményezéshez.
 
 

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. 2009-ben indított faültető projektjéhez tizenhárom megye hetvenhat települése csatlakozott, az idei őshonos faültetés pedig nemrég kezdetét vette. A talajviszonyoknak megfelelően ebben az évben főleg hegyi juhart, kislevelű hárst, magyar kőrist, kocsányos tölgyet és nyírfát ültetnek, a fákat és a tavaszi és őszi ültetéseken szükséges szakértelmet díjmentesen biztosítja az erdőgazdaság.

Szorgalmazzák továbbá, hogy amennyiben lehetséges, a fákat a szülők ültessék, később pedig gyermekeikkel együtt gondozzák azokat. Az önkormányzatok is együttműködnek, megszervezik az ültetési napokat, biztosítják a szerszámokat, a közreműködőket, névazonosítóval látják el a facsemetéket, és vezetik „Az én fám” nyilvántartási rendszert.

A Gemenc Zrt. célja, hogy az eljövendő generációk zöldebb, egészségesebb környezetben nőjenek fel, valamint hogy jobban azonosuljanak a zöld-öntudattal, a környezetvédelemmel, szülőhelyükhöz való kötődésük pedig erősödjön.

A további csatlakozni vágyó településéket örömmel várják a szervezők - írja a teol.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!