Zsebből fizetett a húsos vállalkozó, akit lebuktatott a NAV

agrarszektor.hu
Húsipari vállalkozást buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (EKÁER) segítségével. Mintegy 15 millió forintos adótartozást állapítottak meg, biztosítási fedezetként pedig csirkehúst foglaltak le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az EKÁER bejelentési kötelezettség ellenőrzésekor egy dél-budapesti, húsipari termékeket forgalmazó társaságnál derült fény a bevallások és számviteli bizonylatok hiányosságaira, ezért az ellenőrök 15 millió forintos adótartozást állapítottak meg - közölte a NAV. A hivatal munkatársai ezek után fokozottan figyelemmel kísérték a cég tevékenységét.

Az egyik bejelentés alapján kiderült, hogy a cég székhelyére hamarosan nagy mennyiségű csirkehús szállítmány érkezik. A végrehajtók az érkezés időpontjára a vállalkozás telephelyére mentek és a teljes árukészletet - 3 millió forint értékben - biztosítási fedezetként lefoglalták. Mielőtt a 6 tonna csirkehúst - romlandó jellege miatt - helyben azonnal értékesítették volna, a társaság ügyvezető igazgatója a kiszabott 15 millió forint tartozást a helyszínen készpénzben megfizette.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?