Ha nincs horgászengedély, már a halastavakon is büntetnek

agrarszektor.hu
Január 1-jétől már akkor is kötelező állami horgászjegyet váltani, ha valaki nem kifejezett horgászvizeken, hanem halgazdálkodási létesítményeken vagy halastavakon horgászik. Aki az állami horgászjegyet nem váltja ki, bírságot kaphat és eltilthatják a horgászjegy-vásárlástól is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint a horgászoknak érdemes fenntartásokkal fogadniuk a "túlzottan kecsegtető" halastavi hirdetéseket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Módosultak a halgazdálkodási törvény előírásai, így januártól már a halastavakon és a halgazdálkodási létesítményeken is csak állami horgászjegy, illetve turista horgászjegy birtokában lehet horgászni. A jogszabály-változtatás indoklása szerint a korrekció célja az volt, hogy egységes szabályozást alakítsanak ki a horgászathoz szükséges okmányoknál.

A Nébih tájékoztatása szerint halvédelmi bírságot kaphatnak, illetve eltilthatják a horgászjegy-vásárlástól is azokat, akik halastavakon állami horgászjegy nélkül horgásznak. Emellett a módosítás után halastavakon sem horgászhat, akinek állami horgászjegyét időlegesen bevonták, mert úgynevezett nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen - tehát valamely horgászvízen - halvédelmi bírság kiszabásával járó jogszabály-sértést követett el.

Egyes halastavi hirdetések megtévesztők lehetnek - fogalmaz közleményében a Nébih. Ezért a hivatal szerint a horgászoknak érdemes fenntartásokkal kezelni a "túlzottan kecsegtető" hirdetéseket, és előzetesen tájékozódniuk kell, ha az állami horgászjegyek kiváltásával kapcsolatban bizonytalanság merül fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?