Üzentek az élelmiszermultiknak: "nem kérünk a kettős mércéből"

agrarszektor.hu
Nem kérnek az emberek a "kettős mércéből" - jelentette ki Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára annak kapcsán, hogy az agrárminiszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos élelmiszertermékek átfogó vizsgálatát. Az államtitkár szerint a magyar fogyasztók ugyanolyan minőséget várnak el, mint az osztrák vásárlók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elsősorban nem jogi, hanem erkölcsi kérdésről van szó - hangoztatta a tárca közleménye szerint Zsigó Róbert. Hozzátette: a magyar emberek elvárják, hogy az érintett multinacionális cégektől olyan minőségben vásárolhassanak, mint az osztrák vásárlók. Nem magyarázkodást várnak, hanem korrekt és tisztességes elbánást. Az emberek nem kérnek a "kettős mércéből" - fogalmazott.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az államtitkár ma jelentette be, hogy az agrárminiszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos élelmiszertermékek átfogó vizsgálatát. Az ügy előzménye, hogy a napokban újra nyilvánosságot kapott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábban végzett vizsgálata. A hivatal munkatársai 24 féle azonos márkajelzésű élelmiszert vásároltak Magyarországon és Ausztriában is működő kereskedelmi láncok üzleteiben. A vizsgálat során kiderült, hogy a legtöbb esetben minőségbeli és összetételbeli különbségek vannak.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) eközben jelezte, hogy felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, miután a sajtóból értesült az ügyről. Az ÉFOSZ szerint a Nébih-vizsgálatban érintett konkrét márkatermékek túlnyomó többségénél a hatóság az összetételben nem talált különbséget, és a kifogások érzékszervi vizsgálatokon alapultak. Ezzel párhuzamosan több multinacionális élelmiszergyártó is deklarálta, hogy minden ország számára ugyanolyan receptúrával készíti termékeit.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?