2021. december 8. szerda Mária

Hírek - Európai Unió

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon

Ma délután tartotta szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke szerint az ország jól néz ki, de még korai lenne aranykort kiáltani. Orbán Viktor nemcsak a klímaválságra tért ki beszédében, de a demográfiai és a gazdasági problémákat is megszólította.
 
 

Az előttünk álló éveket tekintve okunk van az aggodalomra, figyelmeztetett a miniszterelnök, aki veszélyes évek eljövetelét látja, beleértve 2020-at is. Orbán Viktor évértékelő beszédét a Pénzcentrum szemlézte.

Fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és baljós árnyak fenyegetik az európai gazdaságot. Aranykor helyett riadót kell fújnom

 - mondta Orbán Viktor.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A miniszterelnök évértékelőjében kitért rá, hogy a klímaválság nem új jelenség, ezért 2050-re célul tűzzük ki, hogy klímasemleges legyen a gazdaság. A klímavédelem politikai divattá vált, a sok üres beszéd pedig lerontja az ügy fontosságát.

A héten a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el. Július 1-ével elkezdik felszámolni az illegális szemétlerakókat és büntetik a szennyezőket. Betiltják az egyszerhasználatos műanyagokat, lehetővé teszik a fém és üvegpalackok visszaváltását. A miniszterelnök mindezek kijelentette, hogy számára kiemelt fontosságú a Duna és Tisza megvédése is.

Ezek mellett várható lesz a szigorú fellépés a multikkal szemben. A jövőben el fogják várni tőlük, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmazzanak. A kormány a következő két évben 32 milliárd forinttal támogatja a kis és középvállalkozások zöldítését.

Fotó: Index / Huszti István

Orbán Viktor kijelentette, hogy minden újszülött után 10 fát fognak ültetni, ezzel 2030-ra elérve, hogy 27%-kal növekedjen az ország erdős területe. Tíz év alatt pedig meg fogják hatszorozni a naperőművek kapacitását. A miniszterelnök kitért arra is, hogy támogatni fogják az elektromos autók vásárlását, hogy az elektromos autó ne csak a gazdagok kiváltsága legyen.

A miniszterelnök évértékelő beszéde végén bejelentette, hogy Lengyelországhoz hasonlóan zöld államkötvényt bocsátanak ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó