MVH: Hamarosan indul az egységes kérelem beadása

agrarszektor.hu
A 2012. évi egységes kérelem keretében - a változásvezetési kérelmen felül - 25 jogcímre lehet kérelmet kitölteni és benyújtani. Az elektronikus kérelemkitöltő felület 2012. április 2-án nyílik meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2012. március 24.

2012-ben az egységes kérelem keretein belül összesen 25, köztük az alábbi 5 jogcím alapján igénybe vehető támogatásokra lehet kérelmet benyújtani.

• A húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatása;
• Különleges rizstámogatás;
• Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós támogatás;
• Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás;
• Natura 2000 erdőterületen történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatás.

Az MVH nem tervez alapvető változásokat a kérelem kitöltés, illetve benyújtás folyamatára vonatkozóan. A kérelem kitöltését és benyújtását a korábbi éveknek megfelelően az alábbiak szerint tudják az ügyfelek megtenni:
o Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, saját nevében saját ügyfélkapuján keresztül.

o Amennyiben a gazdálkodó nem rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval
a) technikai közreműködőként igénybe veheti falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
b) meghatalmazhatja falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
c) meghatalmazást adhat saját tanácsadójának.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy
o az ügyfelek már az elektronikus kérelemkitöltő felület megnyílása előtt kezdjék meg nyilvántartási adataik felülvizsgálatát, pontosítását;

o a meghatalmazott a kérelem kitöltését csak az MVH által nyilvántartásba vett, érvényes meghatalmazással tudja megkezdeni;

o amennyiben a gazdálkodó technikai közreműködőt kíván igénybe venni, minden esetben - függetlenül attól, hogy 2011-ben adott-e megbízást technikai közreműködésre - időben gondoskodjon a 2012. évi EK beadására vonatkozó, technikai közreműködés igénybevételéről szóló nyomtatvány kitöltéséről.

A támogatás igénylésére vonatkozó részletes feltételeket tartalmazó tájékoztató 2012. márciusától az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) található meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31