Sorozatosan tárgyal csúcsvezetőkkel Fazekas

agrarszektor.hu
Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) 2020 utáni támogatási rendszeréről egyeztet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzetiközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche) kiállításon Berlinben. A tárcavezető a rendezvényen 16 külföldi tárcavezetővel tárgyal majd arról, hogy az uniós agrártámogatások jelenlegi szintjét meg kell őrizni az EU költségvetésén belül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Várhatóan 16 külföldi tárcavezetővel egyeztet a 2020 utáni új uniós KAP-ról, illetve a legaktuálisabb szakpolitikai kérdésekről Fazekas Sándor és a Földművelésügyi Minisztérium delegációja Berlinben, a Nemzetközi Zöld Hét kiállításon. Magyarország legfontosabb agrárpiaca Németország, a rendezvényre pedig 65 országból érkeznek állami vezetők. Magyarország korábbi álláspontját képviseli a Visegrádi Négyek soros elnökeként is, vagyis amellett érvel, hogy az uniós agrártámogatások jelenlegi szintjét meg kell őrizni az EU-költségvetésén belül 2020 után is - írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

Magyarország ellenzi, hogy a KAP-ból mezőgazdaságtól független új célokat finanszírozzanak, és határottan kiáll azért, hogy az agrárpénzeket továbbra is a gazdák kapják meg, az agrárpiaci válsághelyzeteket pedig rugalmasabban kezeljék. A tárca közleménye szerint a családi gazdaságok, illetve a mikro- a kis- és a közepes agrárgazdaságok jövedelembiztonságát a jelenleginél egyszerűbb eszközrendszerrel kell megteremteni, míg a nagyüzemektől megvont forrásokat a kisebb üzemek fejlesztésére, modernizációjára és beruházásainak támogatására kell fordítani. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?