2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Európai Unió

Sorozatosan tárgyal csúcsvezetőkkel Fazekas

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) 2020 utáni támogatási rendszeréről egyeztet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzetiközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche) kiállításon Berlinben. A tárcavezető a rendezvényen 16 külföldi tárcavezetővel tárgyal majd arról, hogy az uniós agrártámogatások jelenlegi szintjét meg kell őrizni az EU költségvetésén belül.
 
 

Várhatóan 16 külföldi tárcavezetővel egyeztet a 2020 utáni új uniós KAP-ról, illetve a legaktuálisabb szakpolitikai kérdésekről Fazekas Sándor és a Földművelésügyi Minisztérium delegációja Berlinben, a Nemzetközi Zöld Hét kiállításon. Magyarország legfontosabb agrárpiaca Németország, a rendezvényre pedig 65 országból érkeznek állami vezetők. Magyarország korábbi álláspontját képviseli a Visegrádi Négyek soros elnökeként is, vagyis amellett érvel, hogy az uniós agrártámogatások jelenlegi szintjét meg kell őrizni az EU-költségvetésén belül 2020 után is - írja közleményében a Földművelésügyi Minisztérium.

Magyarország ellenzi, hogy a KAP-ból mezőgazdaságtól független új célokat finanszírozzanak, és határottan kiáll azért, hogy az agrárpénzeket továbbra is a gazdák kapják meg, az agrárpiaci válsághelyzeteket pedig rugalmasabban kezeljék. A tárca közleménye szerint a családi gazdaságok, illetve a mikro- a kis- és a közepes agrárgazdaságok jövedelembiztonságát a jelenleginél egyszerűbb eszközrendszerrel kell megteremteni, míg a nagyüzemektől megvont forrásokat a kisebb üzemek fejlesztésére, modernizációjára és beruházásainak támogatására kell fordítani. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu