2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Európai Unió

Új Széchenyi Terv: néhány hét alatt már 180-an pályáztak!

Az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott fejlesztési programok kiírásaira március elseje óta 180 pályázat érkezett be összesen 54 milliárd forintos támogatási igénnyel.
 
 

Nyikos Györgyi, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a megújuló fejlesztéspolitika eddigi eredményeiről és az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott kormányzati törekvésekről tartott előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán 2011. március 24-én, Veszprémben. A megjelent mintegy 200 fő előtt kifejtette, hogy az eddig megnyitott konstrukciók fogadtatása sikeresnek tekinthető.

A fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár arra is felhívta a kis- és közepes vállalkozók figyelmét, hogy a pályázati konstrukciók nem rövid időtartamra, hanem az adott célra rendelkezésre álló források kimerüléséig nyitottak a fejlesztési elképzelések előtt. Ez is lehetővé teszi, hogy átgondolt és jól kidolgozott fejlesztések megvalósítására kerüljön sor.

Nyikos Györgyi a megújult fejlesztéspolitika meghatározó elemeiként beszélt az egységes stratégiáról, az intézmény- és eszközrendszer átalakításáról, a hatékonyabb forráskoordinációról. Utalt a jogszabályi környezet egyszerűsítéseire, melyek a pályázni szándékozó vállalkozások számára könnyebben elérhetővé teszik a korábban felesleges és költséges adminisztrációval terhelt fejlesztési konstrukciókat – tájékoztat az OrientPress Hírügynökség.

Hozzátette: a közreműködő szervezetek a hatósági típusú működés helyett a pályázók tájékoztatására és segítésére helyezik a hangsúlyt. A kormányzat célja a változásokkal a pályázói kedv növekedésének elősegítése és a források jobb hasznosítása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu