Takarmánykiosztó

A takarmánykiosztó berendezések elengedhetetlenek a nagyüzemi állattartásban. Ezek a gépek képesek a kész takarmányt egyenletesen kiosztani az istállóban levő állatok között.

A takarmánykiosztó berendezések megkerülhetetlenek a nagyüzemi állattartást kiszolgáló modern takarmánytechnológiában. A modern takarmánykiosztó berendezések általában kocsi kialakításúak, hiszen az állatok megfelelő takarmányozása során a mobilitás kiemelten fontos, és az istálló rendszerű szarvasmarhatartás alapgépeinek tekinthetőek. Alapvető feladatuk, hogy az előállított takarmánykeveréket egyenletesen elosszák az állatok között, amelyet azok aztán elfogyaszthatnak.

A takarmánykiosztó kocsik legfontosabb paramétere a tartálytérfogatuk, amely igen széles tartományban mozoghat: az 1 m3-től az 50 m3-ig is terjedhet. A modern takarmánykiosztók egyben takarmánykeverőként is működnek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.