2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Blöfföl Orbán a baloldal szerint - Videó

agrarszektor.hu
2013-ra olyan változásokat ígér Orbán a magyar agráriumban, melyekre 50-100 éve nem volt példa. Az MSZP szerint ez nem más, mint puszta kommunikációs blöff.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az új földtörvényről beszélt Orbán Viktor kormányfő Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúsági tagozatának kongresszusán. A kormányfő szerint a jogszabály modern agráriumot teremt majd, francia és osztrák példákon alapuló mechanizmusok alkalmazásával akadályozza majd a külföldiek földszerzését, és a "zsebszerződésekkel kilopott földek" visszaszerzésére is sor kerül. Bejelentette továbbá a kormány döntését az öntözési hivatal létrehozásáról, mellyel új alapokra helyezik a mezőgazdasági vízgazdálkodást. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter beszédében a kormányzat fiatal gazdatársadalom iránti elkötelezettségét ecsetelte, hangsúlyozva, hogy az új uniós közös agrárpolitika nyomán minél nagyobb arányban részesedjenek a támogatásokból.

Gőgös Zoltán parlamenti képviselő közleményben reagált a szombati konferencián elhangzottakra. Az MSZP-s képviselő szerint Orbán és Fazekas szavai nem többek a kormány kommunikációs blöffjénél, hiszen a tervezett földtörvény egyáltalán nem korlátozná például a már hazánkban gazdálkodó külföldiek földszerzését, ellenben megakadályozná azoknak a fiatal mezőgazdasági szakembereknek a földhöz jutását, akik jelenleg társas vállalkozások alkalmazottjai. Hozzátette, az MSZP 2014 után felbontja a tisztességtelen szerződéseket és átlátható módon osztja szét a felszabaduló területeket a helyi gazdálkodók között.

Tekintse meg az Orbán Viktor beszédéről készült videót!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31