Lázár: a gazdák építsenek napelem parkokat

agrarszektor.hu
Támogatást kíván nyújtani a kormány a mezőgazdasági termelőknek ahhoz, hogy kisteljesítményű napelem parkokat létesítsenek saját földterületeiken. Összesen 3000 napelem park kialakítása szerepel a tervekben, amelyekhez egyenként egy hektárnyi területre lehet szükség.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A regisztrált földműves termelők lesznek a kedvezményezettjei annak a programnak, amellyel kisteljesítményű napelem parkok létrehozását kívánja ösztönözni a kormány - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kabinet döntött arról, hogy a napelem parkokat osztrák és német mintára kellene kiépülnie.

A tervek szerint összesen 3000 napelem park létesülne az országban, hogy az energiafüggőséget csökkenteni lehessen. Egyenként 0,5 megawattos parkokat kellene kialakítani, amelyekhez külön-külön egy hektárnyi földterületre lehet szükség.

Lázár János bejelentése szerint a földművesek kedvezményeket kapnának ahhoz, hogy saját területükön napelem parkokat létesítsenek. Termelőnként egy engedélyhez nyújtanának támogatást, kedvezményes hitelt és földvásárlási lehetőséget. Az ügyben - tette hozzá a miniszter - a kormány már megkezdte az előzetes egyeztetéseket az Európai Bizottsággal, amely támogatja a programot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?