A világ vezető agrárplatformját építené ki a Yara és az IBM: 2019 végén indulhat

agrarszektor.hu
A norvég Yara és az amerikai IBM összefogott, hogy létrehozzák a világ vezető digitális agrárplatformját. Az első szolgáltatások 2019 végén már elindulhatnak - írja a farms.com.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tervek szerint 100 mmillió hektárt ölelnének fel az új platformmal, ami a világ művelt területeinek 7 százalékát teszi ki. A májusban indított közös projektbe mindkét vállalkozás beleteszi speciális szaktudását: az IBM globális szolgáltatóként a háttérrendszert adná hozzá, valamint az időjárási adatokat, míg a Yara a világ meghatározó növénytáplálással foglalkozó cégeként az agráriumban nyert szakismereteit hozná. A több mint 100 éves múlttal rendelkező agrár inputnyag-forgalmazó mintegy ezer agronómussal dolgozik világszerte.


"Mindkét vállalat több mint 65 országban van jelen, és szoros szinergia van az innovációs központjaink között" - mondta Luq Niazi, az IBM kereskedelmi iparágának ügyvezető igazgatója. A gazdaságokban egyre több és több feldolgozandó adat keletkezik, miközben maguk a gazdák csak egy kis részét hasznosítják ezeknek, mivel nehéz értelmezhető információt nyerni belőlük. A két világcég ezen a téren nyújtana nekik segtíséget. De adatokat szolgáltatna a platform a domborzatról vagy az agrárpiacokról is, valamint alkalmassá tennék a modern digitális ezsközök adatainak fogadására is.

A fejlesztés jelenlegi fázisában még csak az innovációs csoportokat alakítják ki az USA-ban, Európában, Szingapúrban és Brazíliában. Az első szolgáltatások mégis már idén év végén elindulhatnak a cégek reményei szerint. Tekintve a Yara szaktudását, nem meglepő, hogy az egyik beépülő szoftver éppen a tápnanyag-utánpótlás számításában lenne a gazdák segítségére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?