Lezárult az agrárverseny: 1 millió forintot nyert a magyar csapat ezzel az ötlettel

Lezárult az agrárverseny: 1 millió forintot nyert a magyar csapat ezzel az ötlettel

agrarszektor.hu
Negyedik évadot zárt az Agrovirtus digitális agrár-menedzsment verseny. 2022-ben új elemekkel, magasabb elvárással, valamint a hagyományoknak megfelelően professzionális mentorokkal- és zsűrivel fogadta a program a vállalkozó kedvű fiatalokat. Európa legjelentősebb digitális egyetemi agrárversenyére 2022-ben több száz agrárszakos és agrárszektor iránt érdeklődő hallgató jelentkezett az ország felsőoktatási intézményeiből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A verseny digitális selejtezője heteken keresztül zajlott. Ennek során a résztvevőknek az Agrovir rendszeren keresztül a Europe Farming Kft. által megadott valós adatok alapján kellett a gazdaságot menedzselniük, problémáket megoldani, vezetői döntéseket hozni. A legjobb 10 csapat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen megrendezésre kerülő Agrovirtus Akadémiára került, ahol vállalati szakemberekkel, ágazati szakértők segítségével készültek a verseny döntőjére. Az Agrovirtus mentorai idén is nagy agrárvállalatok döntéshozói voltak, akik észrevételekkel, javaslatokkal segítették a hallgatókat, hogy prezentációjukat tovább tökéletesíthessék. Az elődöntőben nyújtott teljesítmény alapján a szakmai zsűri kiválasztotta a legjobb öt megoldást, akik a program döntő fordulójába kerültek. A döntő során nekik kellett meggyőzniük a szakmai zsűrit, hogy érdemes befektetni fejlesztési tervükbe az aktuális gazdasági környezetben - olvasható a közleményben.

EZ IS ÉRDEKELHET

Elérkezett a várva várt eredményhirdetés, majd kiderült, hogy a csapat, ami hazavihette az 1 000 000 Forintos fődíjat 2022-ben nem más, mint az Aszálycsillapítók csapata. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem hallgatói által alapított csapat precíziós talajszkennerre alapozott inputanyag-csökkentési tervvel nyerte el a zsűri elismerését. A többi döntőbe jutott csapatnak sem volt azonban oka a búslakodásra, ugyanis számtalan további értékes nyeremény, különdíj talált gazdára. Az Akadémiára bejutott 10 csapat tagjainak továbbá lehetősége nyílik felvételt nyerni az Agrovirtus LeadersLab vezetőképzőbe is, ahol számos színes szakmai program keretén belül két féléven keresztül tanulhatják el a vállalatvezetéshez szükséges kompetenciákat Magyarország agrárvállalataiban vezető pozíciót betöltő szakembereitől.

Címlapkép forrása: Agrovirtus

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?