Fontos programra hívja fel a figyelmet az Agrárkamara: ez sokakat érinthet

Fontos programra hívja fel a figyelmet az Agrárkamara: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
A NAK TechLab agrár startup programja a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban fellelhető kihívásokat térképezi fel, melyre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik. A programba bevont piaci szereplők garantálják, hogy piacfókuszú, a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatások és termékek kerüljenek kidolgozásra.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja hidat képez az agrár startupok, innovatív vállalkozások, valamint a hazai agrárium szereplői között annak érdekében, hogy a digitális megoldások könnyebben és gyorsabban elterjedjenek és a jövőben a gazdák rendelkezésére álljanak - írja közleményében a NAK.

Fontos, hogy legyen egy olyan támogató környezet, amely a legoptimálisabb közeget biztosítja annak érdekében, hogy minél több piacképes agrárdigitalizációs megoldás szülessen a szektorban. A NAK TechLab programban szakembereket biztosítunk, tesztlehetőséget kínálunk, de befektetői összekötésben is segítjük a fejlesztőket. Gyakorlatilag minden adott, ami egy fejlesztés sikerességéhez szükséges. Azt gondoljuk, hogy ezek azok a lépések, amelyek hosszú távon képesek az új megoldásokat felszínre hozni, választ adni a növekvő kihívásokra, és megkönnyíthetik nem csak a vállalatok, de a kisebb gazdaságok mindennapi munkáját is.

- emelte ki a program kapcsán Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Olyan nagyvállalatok várják a fejlesztők, startup cégek megoldási javaslatait, mint a Bonafarm Csoport, amely Magyarország meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja, a KITE Zrt., hazánk piacvezető mezőgazdasági integrátora, az AXIÁL Kft., a mezőgazdasági gépkereskedelem egyik vezető szolgáltatója, valamint az egészséges talajélet kialakítását és a környezetbarát növénytáplálást szolgáló Bio-Nat Kft., a MIKRO-VITAL mikrobiológiai készítmények gyártója és forgalmazója.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vállalatok az alábbi területeken várják a megoldásokat:

  • A Bonafarm Csoport a mezőgazdaság és az élelmiszeripar számos ágazatát lefedve várja az olyan újító megoldásokat, mint a mesterséges intelligencia alapú rendszerek alkalmazása a növénytermesztés vagy a sertéstenyésztés területein, vagy például a feldolgozási folyamatokat megkönnyítő képfelismerő rendszerek.
  • A Green Deal által támasztott elvárásoknak való digitalizációs megfelelésre is várja a megoldási javaslatokat a KITE Zrt., de ugyanígy keresik a mezőgazdaság digitális átállását segítő mesterséges intelligencia fejlesztéseket.
  • Az Axiál Kft. olyan innovatív, az agrárszektor digitalizációját előmozdító megoldásokat keres a precíziós gazdálkodás területén, amelyek illeszkedni tudnak a vállalat portfoliójához. Így például: okos mezőgazdasági gépek szenzorjaiból származó adatok újszerű hasznosítására vonatkozó ötleteket.
  • Képfelismeréssel és adatfeldolgozással kapcsolatos megoldást keres a tápanyaghiány azonosítására a Bio-Nat Kft. A részletes kihívások itt érhetők el.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?