Fontos programra hívja fel a figyelmet az Agrárkamara: ez sokakat érinthet

Fontos programra hívja fel a figyelmet az Agrárkamara: ez sokakat érinthet

agrarszektor.hu
A NAK TechLab agrár startup programja a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban fellelhető kihívásokat térképezi fel, melyre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik. A programba bevont piaci szereplők garantálják, hogy piacfókuszú, a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatások és termékek kerüljenek kidolgozásra.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja hidat képez az agrár startupok, innovatív vállalkozások, valamint a hazai agrárium szereplői között annak érdekében, hogy a digitális megoldások könnyebben és gyorsabban elterjedjenek és a jövőben a gazdák rendelkezésére álljanak - írja közleményében a NAK.

Fontos, hogy legyen egy olyan támogató környezet, amely a legoptimálisabb közeget biztosítja annak érdekében, hogy minél több piacképes agrárdigitalizációs megoldás szülessen a szektorban. A NAK TechLab programban szakembereket biztosítunk, tesztlehetőséget kínálunk, de befektetői összekötésben is segítjük a fejlesztőket. Gyakorlatilag minden adott, ami egy fejlesztés sikerességéhez szükséges. Azt gondoljuk, hogy ezek azok a lépések, amelyek hosszú távon képesek az új megoldásokat felszínre hozni, választ adni a növekvő kihívásokra, és megkönnyíthetik nem csak a vállalatok, de a kisebb gazdaságok mindennapi munkáját is.

- emelte ki a program kapcsán Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Olyan nagyvállalatok várják a fejlesztők, startup cégek megoldási javaslatait, mint a Bonafarm Csoport, amely Magyarország meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja, a KITE Zrt., hazánk piacvezető mezőgazdasági integrátora, az AXIÁL Kft., a mezőgazdasági gépkereskedelem egyik vezető szolgáltatója, valamint az egészséges talajélet kialakítását és a környezetbarát növénytáplálást szolgáló Bio-Nat Kft., a MIKRO-VITAL mikrobiológiai készítmények gyártója és forgalmazója.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vállalatok az alábbi területeken várják a megoldásokat:

  • A Bonafarm Csoport a mezőgazdaság és az élelmiszeripar számos ágazatát lefedve várja az olyan újító megoldásokat, mint a mesterséges intelligencia alapú rendszerek alkalmazása a növénytermesztés vagy a sertéstenyésztés területein, vagy például a feldolgozási folyamatokat megkönnyítő képfelismerő rendszerek.
  • A Green Deal által támasztott elvárásoknak való digitalizációs megfelelésre is várja a megoldási javaslatokat a KITE Zrt., de ugyanígy keresik a mezőgazdaság digitális átállását segítő mesterséges intelligencia fejlesztéseket.
  • Az Axiál Kft. olyan innovatív, az agrárszektor digitalizációját előmozdító megoldásokat keres a precíziós gazdálkodás területén, amelyek illeszkedni tudnak a vállalat portfoliójához. Így például: okos mezőgazdasági gépek szenzorjaiból származó adatok újszerű hasznosítására vonatkozó ötleteket.
  • Képfelismeréssel és adatfeldolgozással kapcsolatos megoldást keres a tápanyaghiány azonosítására a Bio-Nat Kft. A részletes kihívások itt érhetők el.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?