Horrorisztikus: már a világűrből is látszanak a kaliforniai erdőtüzek

Horrorisztikus: már a világűrből is látszanak a kaliforniai erdőtüzek

agrarszektor.hu
A NASA Aqua nevű műholdja szeptember 15-én készített felvételt az Egyesült Államokról. Ezen jól kivehetőek a nyugati parton tomboló tüzek füstje, valamint több trópusi vihar és ciklon is.

A felvételen jól látható, hogy a nyugati parton tomboló tüzek füstje miként sodródik keresztül az országon. Emellett több trópusi vihar és ciklon is látható a képen, így az Amerikát éppen elérő Sally hurrikán is. A képen a vörös foltok azokat a területeket jelölik, melyek környezetükhöz képest jóval melegebbek. Az Egyesült Államok nyugati régióiban több ilyen pont is látható, ezek tüzeket jelölnek, írta meg a 24.hu.

A képen négy trópusi vihar vagy ciklon is kivehető, balról jobbra haladva ezek a Karina, a Sally, a Paulette és a Teddy. A Sally hurrikán 15-16-án éjszaka érte el Amerikát jelentős áradásokat okozva. Bár a műholdak naponta rengeteg képet készítenek, ritka, hogy egyetlen felvételen ilyen sok természeti katasztrófa szerepeljen.

A kaliforniai tüzek füstje egyébként olyan hatalmas, hogy már Európát is elérte, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Címlapkép forrása: NASA)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?