2023. március 24. péntek Gábor, Karina

Erdőt vett az Ikea, de nem azért, amire először gondolnál

agrarszektor.hu
Erdőt vett az Ikea az Egyesült Államokban, Georgia állam délkeleti részén. A vállalat azért döntött a terület megvásárlása mellett, hogy így védje meg az erdő ökoszisztémáját és akadályozza meg a terület beépítését.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Egy közel 4500 hektáros erdőt vásárolt meg az Ingka csoport, vagyis az Ikea befektetési csoportja az Egyesült Államokban, Georgia állam délkeleti részén. Terveik szerint így védenék meg az erdő ökoszisztémáját és akadályoznák meg a terület beépítését, írta meg a 444.hu a CNN értesülései alapján.

A svéd bútorgyártó legtöbb üzletét birtokló csoport még január közepén tett szert az Altamaha folyómeder közelében található erdőre. Nyilatkozatuk szerint hisznek a felelős erdőgazdálkodásban, és úgy látják, ők is felelősséggel tartoznak a bolygóval szemben, hogy több erdőt és növényt telepítsenek, mint amennyit felhasználnak.

2014 óta az Ingka befektetési csoport már közel 250 ezer hektárnyi erdős területet vásárolt fel az Egyesült Államokban, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Romániában. A cég ezen felül elültetett közel hétmillió palántát is, hogy az Ikea ezzel is megmutassa elkötelezettségét a klímaváltozás elleni harcban. Céljaik közt szerepel az is, hogy 2030-ig csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az egyszer használatos műanyagokat már száműzték a kínálatukból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09