2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Föld

Áll a bál! Lebukott a somogyi termőföld-tolvaj

Bűncselekmény útján szerzett tizenkilenc termőföld visszaadásáért indított polgári pert a Somogy Megyei Főügyészség a közelmúltban - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.
 
 

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján, az ügy előzménye egy büntetőeljárás, amelynek vádlottja elhunyt rokonai nevében készített meghatalmazásokkal kötött ajándékozási szerződéseket, és ezek felhasználásával megszerzett összesen 44,5 hektárnyi, 1694,36 aranykorona értékű ingatlant.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A főügyészség közjogi szakága keresetében azt kéri a Kaposvári Törvényszéktől, hogy az eredeti tulajdonosok tulajdonjogának visszajegyzése mellett törölje az ingatlan-nyilvántartásból a vádlottnak, egyben a polgári per alperesének az érintett földekre bejegyzett tulajdonjogát.

Hangsúlyozták, az ügyészség közérdekre alapított fellépését az a nyilvánvaló társadalmi érdek indokolja, hogy töröljék az ingatlan-nyilvántartásból a bűncselekménnyel szerzett tulajdont. Erre különösen akkor van szükség, ha a büntetendő tevékenység a nemzeti vagyon részét képező termőföldek megszerzésére vonatkozó szigorú szabályok kijátszására is irányul.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu