2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Föld

Az MVH egyeztetést kér

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) terület alapú túligénylés miatt adategyeztetésre felkérő levelet postázott csaknem húszezer gazdálkodónak. Ennek oka az, - az MVH, MTI-nek adott közleménye szerint - hogy a lehetségesnél 28ezer hektárral több területre érkezett támogatási kérelem.
 
 

Az adatokat azért is nagyon fontos tisztázni, mert amíg ez nem történik meg, az MVH nem tudja azon gazdák támogatási összegeit finanszírozni, akik nagyobb területre igényeltek támogatást, mint a földterületük támogatható nagysága.

Az MVH honlapján ezen területek listája nyilvánosan megtekinthető.

A hivatal javasolja, azon gazdálkodók, akik érintettek ugyan azon blokkban, a félreértések tisztázása érdekében forduljanak segítségér a falugazdászhoz közösen. A magyar Agrárkamara Tanácsadója, a falugazdász, birtokában van a szükséges információknak és térképeknek, melyek a hibák kiszűrésében segíthetnek, valamint az aláírt egyeztető lap is leadható náluk.

A kitöltött adategyeztető lapokat a kézhezvételt követően öt munkanapon belül kell postára adni a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségre - tartalmazza az MVH közleménye.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu