2020. április 5. vasárnap Vince

Hírek - Föld

Itt ingyen adnák a földeket és a költőpénzt

Ingyen osztaná szét az állami földeket az orosz mezőgazdasági minisztérium. Az országban ugyanis mintegy 56 millió hektárnyi művelésre alkalmas terület hever parlagon. Az állam a bérlőknek öt évre adná oda a földeket, amelyeket nem adhatnának el. Annak ellenére, hogy a minisztérium még a befektetők kezdeti kiadásait is kompenzálná, eddig nem sokan vállalkoztak a több millió hektárnyi föld feltörésére.
 
 

Ingyen bérelhetnék az állami földeket Oroszországban azok, akik vállalják, hogy megművelik azokat – írja a napi.hu a Vedomosztyi orosz napilapra hivatkozva. A moszkvai mezőgazdasági minisztérium szerint ugyanis a termőföldek huszonnyolc százaléka, vagyis mintegy 56 millió hektárnyi terület áll megműveletlenül az országban. Az orosz állam ezért öt évre ingyen adná oda az állami földeket, egyetlen feltétele csupán az, hogy a bérlők nem adhatják el az így megszerzett területeiket.

Putyin is támogatja a földosztást 
Korábban maga Vlagyimir Putyin államfő tett javaslatot arra, hogy az állam ingyen adjon földeket az orosz Távol-Keleten élőknek mezőgazdasági művelésre. A kihasználatlan földterületek közel fele -21,6 millió hektár -ugyanis Szibériában található. A jórészt lakatlan, minden infrastruktúrát nélkülöző még utakkal sem rendelkező térség hasznosítására viszont a napilap szerint egyelőre nem érkezett tömeges jelentkezés.

Az orosz napilap szerint a gazdasági minisztérium már áldását adta a tervre. Ráadásul a befektetői kedv növelése miatt a minisztérium kompenzálná a befektetők kezdeti kiadásait. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem sokan művelnék meg az ingyen földeket.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu