Itt ingyen adnák a földeket és a költőpénzt

agrarszektor.hu
Ingyen osztaná szét az állami földeket az orosz mezőgazdasági minisztérium. Az országban ugyanis mintegy 56 millió hektárnyi művelésre alkalmas terület hever parlagon. Az állam a bérlőknek öt évre adná oda a földeket, amelyeket nem adhatnának el. Annak ellenére, hogy a minisztérium még a befektetők kezdeti kiadásait is kompenzálná, eddig nem sokan vállalkoztak a több millió hektárnyi föld feltörésére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ingyen bérelhetnék az állami földeket Oroszországban azok, akik vállalják, hogy megművelik azokat - írja a napi.hu a Vedomosztyi orosz napilapra hivatkozva. A moszkvai mezőgazdasági minisztérium szerint ugyanis a termőföldek huszonnyolc százaléka, vagyis mintegy 56 millió hektárnyi terület áll megműveletlenül az országban. Az orosz állam ezért öt évre ingyen adná oda az állami földeket, egyetlen feltétele csupán az, hogy a bérlők nem adhatják el az így megszerzett területeiket.

Putyin is támogatja a földosztást 
Korábban maga Vlagyimir Putyin államfő tett javaslatot arra, hogy az állam ingyen adjon földeket az orosz Távol-Keleten élőknek mezőgazdasági művelésre. A kihasználatlan földterületek közel fele -21,6 millió hektár -ugyanis Szibériában található. A jórészt lakatlan, minden infrastruktúrát nélkülöző még utakkal sem rendelkező térség hasznosítására viszont a napilap szerint egyelőre nem érkezett tömeges jelentkezés.

Az orosz napilap szerint a gazdasági minisztérium már áldását adta a tervre. Ráadásul a befektetői kedv növelése miatt a minisztérium kompenzálná a befektetők kezdeti kiadásait. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem sokan művelnék meg az ingyen földeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31