2021. január 19. kedd Sára, Márió

Hírek - Föld

Kerüljön magyar vetőmag a magyar földekbe!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter továbbra is kiáll a GMO-szennyezett vetőmagok ellen, úgy gondolja, nem indokolt a génmódosított kukorica termesztése, ezt pedig a most megjelent, génkezelt kukoricát is megkárosító „szuperbogár” megjelenése is alátámasztja.
 
 

A miniszter úgy véli, az USA-ban megjelent, GMO-szennyezett kukoricát is megenni képes bogár is azt mutatja, a génkezelés nem járható út, sőt, csak újabb kérdőjeleket vet fel.

A GMO-körüli viták miatt a Magyarországon - és a többi hagyományos vetőmagot termelő országban – előállított gabona még jobban felértékelődik.
Fazekas felhívta a gazdák figyelmét, hogy vetéskor a megbízható, nem génkezelt magyar vetőmagokat válasszák, hogy magyar földbe magyar vetőmag kerülhessen.

A vidékfejlesztési miniszter azt is hozzátette, hogy a kiváló minőségű magyar vetőmagok mindig a gazdák rendelkezésére állnak, a hazai vetőmag-előállítási szektor pedig több tízezer embernek jelent megélhetést, ezért is szükséges, hogy őket támogassuk - írja a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu