Nem várt helyről jöhet a segítség: az öntözésfejlesztésről tárgyalt Nagy István

MTI
Nagy István agrárminiszter hivatalában fogadta a Török Köztársaság mezőgazdasági és erdészeti miniszterét, India vízügyi miniszterét és az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövetét. A kétoldalú tárgyalások során a kereskedelmi lehetőségek bővítéséről és az öntözés potenciális együttműködési területeiről, valamint ezek fejlesztésének lehetséges irányairól volt szó.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Törökország és Magyarország számára nagy lehetőség lehet a közös fellépés harmadik piacokon, például a vetőmag, húsáruk tekintetében - mondta az agrárminiszter Bekir Pakdemirli török mezőgazdasági és erdészeti miniszterrel folytatott tárgyalásán, amelyen javaslatot tett egy globális vetőmagbeszállítói hálózatra, amely fedezhetné a fejlődő országokban az élelmiszerigényeket a jövőben. A felek kitértek a helyi gazdálkodók pénzügyi támogatásainak kérdéseire, az integráció szerepének erősítésére, és szó esett az agrárdigitalizációs technológiák, kutatási fejlesztések hazai és külföldi lehetőségeiről is. A két ország minisztere az élőállatokkal és a hústermékekkel kapcsolatos lehetőségekről, innovatív megoldásokról is tárgyalt - ismertette a szaktárca.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Indiával újra kell éleszteni a mezőgazdasági kapcsolatokat - jelentette ki Nagy István a közlemény szerint. Az agrártárca vezetője az ázsiai ország vízügyi miniszterével, Shri Gajendra Singh Shekhawattal az öntözés témakörében felmerülő lehetséges együttműködésről tárgyalt. A magyar kormány kiemelt célja az öntözött területek jelentős növelése. Indiával az öntözés kapcsán jó együttműködési lehetőségek kínálkoznak, ezért a magyar tárcavezető felajánlotta, hogy készséggel cserélnének tapasztalatot az indiai féllel, aki méltatta Magyarország élelmiszerfeldolgozási tevékenységét, és ösztönözte a technológia és tudás cseréjét ebben a témában is. Nagy István felajánlotta a magyar agrárminisztérium segítségét, és kiemelte, hogy fontos ázsiai partnerként tekintenek Indiára, céljuk az agrárgazdasági kapcsolatok élénkítése.

Forrás: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Irán nagykövetével, Rajabi Yazdi Gholamalival folytatott megbeszélésen az agárminiszter tájékoztatott arról, hogy Magyarország nagy gabonatermelő, a világ egyik fő vetőmag-exportőre. A zöldség- és gyümölcstermesztésben kiváló, jó minőségű alapanyagokkal és feldolgozott termékekkel rendelkezik, így a tárca kiemelten fontosnak tartja a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését és bővítését. A miniszter jelezte, a gombatermesztés, gyógynövény-termesztés és takarmányozás területén is van olyan magyar technológia és tapasztalat, amely hasznosítható az iráni piacon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?