2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Föld

Mészáros Lőrinc is aranykalászos gazda

Aranykalászos gazdaképzésen szerzett mezőgazdasági végzettséget Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Az agrárvégzettség az egyik lehetséges feltétele annak, hogy valaki földművesnek minősüljön és részt vehessen az állami földárveréseken.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Tolna megyében szerzett aranykalászos gazdaképesítést Mészáros Lőrinc – erről közölt riportot a Hír Televízió. Az Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának tartott felcsúti polgármester a juhépusztai mezőgazdasági telepen vizsgázott le földművelési ismeretekből. Ugyanakkor csak a vizsgáztatás történt Tolna megyében, mivel Mészárosék Fejér megyei mezőgazdasági telepeiken készültek fel.

Az aranykalászos gazdaképzés az egyik leggyorsabb módja annak, hogy valaki mezőgazdasági képesítést szerezzen. Az agrárvégzettség pedig az egyik feltétele annak, hogy valaki földművesként regisztráltathassa magát, majd indulhasson az állami földárveréseken. Korábbi hírek szerint Mészáros Lőrinc családja összesen 1400 hektárnyi állami területre licitált eredményesen.

Az állami földértékesítések hírére nőtt azoknak a száma, akik aranykalászos gazdaképzésen vettek részt. Ezt a Hír Televízió szerint a tanfolyamok hirdetései is alátámasztják. „Szeretnél földet vásárolni, de a kérelmedet elutasítják?” – például ilyen reklámmal igyekezett jelentkezőket toborozni egy tanfolyamot indító cég.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu