Mészáros Lőrinc is aranykalászos gazda

agrarszektor.hu
Aranykalászos gazdaképzésen szerzett mezőgazdasági végzettséget Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Az agrárvégzettség az egyik lehetséges feltétele annak, hogy valaki földművesnek minősüljön és részt vehessen az állami földárveréseken.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tolna megyében szerzett aranykalászos gazdaképesítést Mészáros Lőrinc - erről közölt riportot a Hír Televízió. Az Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának tartott felcsúti polgármester a juhépusztai mezőgazdasági telepen vizsgázott le földművelési ismeretekből. Ugyanakkor csak a vizsgáztatás történt Tolna megyében, mivel Mészárosék Fejér megyei mezőgazdasági telepeiken készültek fel.

Az aranykalászos gazdaképzés az egyik leggyorsabb módja annak, hogy valaki mezőgazdasági képesítést szerezzen. Az agrárvégzettség pedig az egyik feltétele annak, hogy valaki földművesként regisztráltathassa magát, majd indulhasson az állami földárveréseken. Korábbi hírek szerint Mészáros Lőrinc családja összesen 1400 hektárnyi állami területre licitált eredményesen.

Az állami földértékesítések hírére nőtt azoknak a száma, akik aranykalászos gazdaképzésen vettek részt. Ezt a Hír Televízió szerint a tanfolyamok hirdetései is alátámasztják. "Szeretnél földet vásárolni, de a kérelmedet elutasítják?" - például ilyen reklámmal igyekezett jelentkezőket toborozni egy tanfolyamot indító cég.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33